0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

ALEKSANDAR VESELINOVIĆ: Vojvodina u ovu sezonu ulazi kao jedna potpuno nova ekipa

Objavljeno: 19.07.18 u 12:18

Ekipa Vojvodine će novu sezonu u domaćem šampionatu početi utakmicom sa ekipom Mladosti.

Šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da njegova ekipa još uvek nije dovoljno uigrana za početak novog prvenstva, ali da će igrači sigurno biti motivisani i da očekuje da će publika to prepoznati.

Posle skoro dva meseca pauze, fudbaleri Vojvodine sutra će ponovo odigrati jedan takmičarski meč. U prvom kolu Superlige Srbije, na stadion ‘Karađorđe’ stiže lučanska Mladost, koja je prošle sezone ostvarila istorijski uspeh plasmanom u finale Kupa naše zemlje, a na tom putu eliminisala je upravo Vojvodinu i to u četvrtfinalu.

Prema rečima šefa stručnog štaba crveno-belih Aleksandra Veselinovića, Voša u novo prvenstvo ulazi rešena da izbori plasman na međunarodnu scenu, iako priznaje da tim još uvek nije na onom nivou na kojem bi on voleo da bude.

– Novo prvenstvo, nova priča. Vojvodina ima tu privilegiju da otvori novu sezonu protiv Mladosti iz Lučana, koja u poslednje dve godine beleži najbolje rezultate u svojoj istoriji. Prošle sezone su učestvovali u finalu Kupa i igrali u evropskom takmičenju, a sezonu pre te su osvojili četvrto mesto, što je njihov najbolji plasman ikada. Po mom skromnom mišljenju, Mladost je prošle sezone, uz Crvenu zvezdu i Spartak, bila najtakmičarskija ekipa, a u ovo prvenstvo ulazi bez ikakvih izmena, odnosno sa potpuno istim sastavom. Mislim da je to najiskusnija ekipa u našoj ligi, sazdana od igrača koji su blizu 30 godina, kaže Veselinović.

S druge strane, u timu Vojvodine samo Milan Đurić ima 30 godina, dok je drugi najstariji igrač u ekipi Lazar Arsić čak četiri godine mlađi.

– Za razliku od Mladosti, mi smo potpuno nova ekipa, i po licima igrača i po nekim drugim stvarima. Sutra možemo očekivati da u startnoj postavi bude osam-devet igrača koji prošle sezone nisu nosili dres Vojvodine, pa nas očekuje jedna interesantna utakmica, posebno zato što je svaki početak sam po sebi protkan određenom neizvesnošću. Posle Svetskog prvenstva, vraćamo se u našu fudbalsku realnost i mislim da igrači i svi mi koji smo u fudbalu u to ulazimo sa mnogo motiva, napominje Veselinović.

On nema dilemu po pitanju ambicija Vojvodine u sutrašnjem meču.

– Osnovni cilj je da pobedimo i budemo borbeni i motivisani, to je nešto o čemu ne treba ni da pričamo. Cela fudbalska javnost zna da smo tokom pripremnog perioda u hodu rešavali selekciju tima, koju još uvek nismo završili i možda smo malo i zakasnili sa okupljanjem. Tek u poslednjih sedam dana, trenirali smo u punom sastavu i biće interesantno videti te nove igrače, za koje mislim da im je prevashodno potrebna podrška. Na poslednje dve prijateljske utakmice, tokom zagrevanja, igrači nisu znali čak ni kako se neki od njihovih saigrača zovu, ali to je stvarnost našeg srpskog fudbala, jer prelazni rok je veoma dug. Međutim, verujem da će motivacija igrača biti na zaista visokom nivou i siguran sam da će to publika prepoznati. Bez obzira na to u kakvom smo stanju, a sigurno nismo 100 posto spremni za sam početak prvenstva, važno je da svojom energijom pošaljemo poruku tribinama i onda od njih očekujemo reakciju, te da tako napravimo neki pozitivan spoj i na njemu dalje plovimo zajedno, kaže trener Vojvodine.

Šef stručnog štaba “stare dame” nije mogao da precizira koliko će tačno biti vremena njegovom timu da uđe u željenu formu.

– Posle tri nedelje rada i povratka sa Zlatibora 28. juna, nismo imali formiranu nijednu liniju tima: ni odbranu, ni vezni red, ni napad. U hodu smo dovodili igrače, ali su oni bili različite spremnosti. Neki su bili zapušteni, neki su dolazili iz trenažnih procesa drugih klubova i tek poslednjih dana smo uspeli da ih spajamo u kolektiv. U ovom momentu, veoma teško je reći da li će nam za ono što želimo biti potrebno još nedelju, dve ili tri. Mislim da bi nam odgovaralo da prvenstvo počinje nedelju dana kasnije, ali nemamo izbora. Moramo da se povinujemo, damo svoj maksimum i budemo pozitivni u svemu tome, istakao je Aleksandar Veselinović.

Jedan od igrača koji je među poslednjima pristupio redovima crveno-belih jeste napadač Damjan Gojkov (20), koji se veoma dobro snalazi i na poziciji desnog krila.

– Pre svega, želeo bih da se zahvalim svima iz FK Vojvodina na ukazanom poverenju. Došao sam iz Crvene zvezde i već sam odradio nekoliko treninga sa ekipom, koja mi se sviđa, baš kao i atmosfera u njoj. Imamo dosta mladih igrača, a želeo bih da se zahvalim i gospodinu Veselinoviću na tome što mi je dozvolio da dođem ovde, pokažem se i afirmišem. Daću sve od sebe, rekao je Gojkov.

S druge strane, konkurenciju među golmanima Vojvodine juče je pojačao i doskorašnji čuvar mreže Sinđelića Nikola Simić (21).

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam postao član FK Vojvodina. Želeo bih da se zahvalim upravi kluba i šefu stručnog štaba na tome što su mi pružili ovu priliku i nadam se da ću je iskoristiti, izjavio je Simić.

Utakmica između Vojvodine i Mladosti igra se sutra od 20 časova na “Karađorđu”, a ulaznice za ovaj meč prodavaće se po ceni od 300 (zapad), 200 (istok) i 100 dinara (sever). Ulaznice za zapad i istok prodavaće se na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine), dok će se ulaznice za sever prodavati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Blagajne će biti otvorene na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice. Za ovaj meč, važiće sezonske ulaznice i za novu (2018/19) i za staru sezonu (2017/18).

(Izvor: YouTube/Fk Vojvodina)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter