0
ATP

VIMBLDON: Đoković slomio Nadala u dva dana i plasirao se u svoje peto finale!

Objavljeno: 14.07.18 u 16:44

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je u polufinalu Gren slema u Vimbldonu Rafaela Nadala posle dva dana i pet setova 6:4, 3:6, 7(11):6(9), 3:6 i 10:8.

Bravo! Novak Đoković se po peti put plasirao u finale Vimbldona. U maratonskom meču koji je trajao dva dana Nole je sa 3:2 savladao ‘kralja šljake’.

Srpski as je u današnji dan ušao sa vođstvom 2:1 u setovima, a prekid je izgleda više prijao Nadalu. Španac je već na startu ‘brejknuo’ Novaka i poveo je sa 3:0 u gemovima. Novak je uspeo da se stabilizuje, osovji tri gema zaredom i izjednači na 3:3. Nažalost, Nadal je ponovo uzeo servis našem igraču i sa 6:3 izjednačio je na 2:2 u setovima.

U petom odlučujućem setu videli smo pravi maraton. Dva tenisera igrala su gem za gem sve do 18 kada je Novak uspeo da oduzme servis Nadalu i stavi tačku na pitanje drugog finaliste na Vimbldonu.

Novak Đoković je najprestižniji teniski turnir osvajao tri puta 2011. godine, 2014. godine i 2015. godine. Finale Vimbldona na programu je u nedelju od 15 časova, a rival Novaku Đokoviću biće Kevin Anderson.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter