1
Fudbal

FOTO: YouTube/Printscreen

MONDIJAL: Belgija je treća na svetu, Menije i Azar doneli bronzu (VIDEO)

Objavljeno: 14.07.18 u 17:56

U utakmici za treće mesto na Mondijalu u Rusiji Belgija je sa 2:0 (1:0) savladala Englesku i stigla do bronzane medalje.

‘Crveni đavoli’ pokorili su Sankt Peterburg! Četa Martineza kaznila je učenike Sautgejta za biranje protivnika u nokaut fazi i po drugi put je na ovom turniru savladala ‘gordi albion’, ovoga puta za najveći uspeh u istoriji fudbala u Belgiji.

Utakmica se pošteno nije ni otvorila kada su ‘đavoli’ poveli sa 1:0. Akciju je započeo golman Kurtoa, lopta je išla od linije do linije tima, završila na levom boku kod Čadlija, ovaj je ubacio u peterac, a Menije je smestio u mrežu. Belgija je nastavila sa napadima, a do dva gola prednosti mogla je u 12. minutu kada je šutirao po sred gola De Brujne, a Pikford odbranio. Engleska je prvi put i jedini put u prvih 45 minuta zapretila preko Kejna, ali je njegov udarac završio pored gola. Belgija je u 35. minutu zapretia preko Aldervajrelda, ali je lopta završila preko gola.

‘Gordi albion’ je najveću šansu za gol imao u 70. minutu. Dajer je prebacio Kurtou, lopta je išla ka golu, ali je Aldervajreld izbacio sa linije. Samo četiri minuta kasnije posle kornera je pokušao Megvajer, ali pored gola. Poslednjih deset minuta pripalo je Belgiji, Menije je prvo u 80. minutu poslao ‘bombu’ ka golu, ali je Pikford odbranio. Dva minuta kasnije spasa nije bilo, De Brujne je sjajno uposlio Azara, ovaj je izašao sam pred golmana Engleza i matirao ga za konačnih 2:0.

Finale Mondijala u Rusiji na programu je u nedelju od 17 časova.

BELGIJA – ENGLESKA 2:0 (1:0)
/Menije 4, Azar 82/

Stadion: Sankt Peterburg

BELGIJA: Kurtoa – Vertongen, Kompani, Aldervireld – Menije, Vitsel, Tilemans (od 78. Dembele), Šadli (od 39. Vermalen) – De Brujne, Azar, Lukaku (od 60. Mertens).
ENGLESKA: Pikford – Džons, Stouns, Megvajer – Tripije, Delf, Dajer, Rouz (od 46. Lingard), Loftus Čik (od 84. Dele Ali) – Sterling (od 46. Rašford), Kejn.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter