Prvi čovek Sportskog društva Crvena zvezda se u gostovanju na televiziji Prva dotakao stanjem u našoj i hrvatskoj reprezentaciji.

Prema rečima Nebojše Čovića, menadžeri i ljudi koji se bave transferima imaju veliki udeo u sklapanju reprezentacija, ali je to u slučaju Hrvatske ispalo dobro.


– Fudbaleri Hrvatske su maksimalno posvećeni, maksimalno se bore, imaju dobar ambijent, dobro su vođeni i imaju tu strast, tu želju… Kod nas sam to video, a i nisam baš. Treba gledati malo unazad… Skoro svi igrači su prošli Mamićevu školu, znamo šta je on, ali nisam video da su za menadžera imali Faljija Ramadanija, kao što je to slučaj u Srbiji. Drugo, treba analizirati gde je naša omladinska selekcija, gde su oni, izjavio je Čović gostujući u emisiji ‘Jutro sa Natašom’, a potom dodao:

– Gledao sam polufinalne utakmice Svetskog prvenstva. Moram sportski da čestitam Hrvatima na pobedi, igrali su dobro, super… Novak Đoković je dao definiciju određenih stvari… Moram da kažem da oni imaju taj sindrom “malih”… To se vidi po načinu na koji oni slave uspeh. Oni slave inateći se prema Srbiji… To su ulični svirači, pevači po ulicama… Treba da se odmaknu od mantre koja ih prati da su stvoreni da mrze Srbe. Nisam navijao za Hrvatsku… Navijao sam za Srbiju, za svoju zemlju, a neke simpatije sam imao prema Brazilu, ali oni nisu prošli. Za Britance nisam navijao jer je njihova spoljna politika oduvek bila brutalna prema Srbiji, dodao je Čović.