0
Fudbal

SELEKTOR HRVATSKE PRED POLUFINALE: Dok se ‘veliki frajeri’ kupaju već deset dana, mi igramo polufinale Mondijala

Objavljeno: 10.07.18 u 16:55

Selektor Hrvatske izjavio je da se ne plaši nikoga, jer da je suprotno ne bi bili tu gde su sad.

Hrvatska i Engleska svoju utakmicu polufinala igraju sutra od 20 sati.

Miroslav Ćiro Blažević u ovoj zemlji važi za ‘trenera svih trenera’, dok su Dalića već sada proglasili za ‘izbornika svih izbornika’, jer je na dobrom putu da premaši uspeh koji je Blažević napravio 1998. godine, kad su Hrvati bili treći na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

– Veoma sam srećan zbog uspeha Hrvatske. Na pragu smo senzacije i to je ono što me posebno raduje. Igrači su malo umorni, iza nas su dve teške utakmice, emotivno smo se istrošili. Cilj je plasman u finale i oni kako znaju i umeju moraju da pronađu energiju. Krvavim radom smo došli do utakmice s Englezima i uveren sam da ni oni nisu nepremostiva prepreka. Iskreno pre prvenstva nisam razmišljao u tom pravcu. Cilj je bio proći grupu, a za dalje šta nam Bog da. Ispostavilo se da smo uradili više nego što smo očekivali. Sada kad smo stigli do kraja u planu nam je da postanemo prvaci sveta, rekao je Dalić.

U taboru rivala izjavili su da se na plaše Hrvatske.

– Čuo sam da nas Englezi ne poštuju. Poručiću svima koji misle tako, da ja mislim suprotno. Poštujem svakog protivnika, pa tako i Englesku. Iskren da budem, malo ih se i plašimo jer se radi o velikoj ekipi. Ali nije bolja od nas. To je suština priče. Oni su vrlo težak protivnik, ali razgovaraćemo nakon polufinala, dodao je on.

Osvrnuo se selektor ‘kockastih’ i na ostale protivnike.

– Respektujem i Belgiju i Francusku i Englesku. Reč je o vrlo jakim protivnicima, ali zašto bi iko bio bolji od nas? Nijedna reprezentacija nije bolja od nas dok se to ne dokaže na terenu. Pa nisu ni naši igrači za potcenjivanje, Rakitić i Modrić su verovatno najbolji tandem veznih fudbalera na prvenstvu. Samo bih dodao da su organizovane i karakterne ekipe poput nas ostale u Rusiji, dok se ‘veliki frajeri’ kupaju već dvadeset dana, zaključio je Dalić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter