0
Fudbal

SKANDAL NA SP, NOVI ŠAĆIRI I DŽAKA: Vida slao političke poruke iz svlačionice, sprema mu se suspenzija? (VIDEO)

Objavljeno: 08.07.18 u 09:35

Nije trebalo ovo iskusnom štoperu pred možda i najvažniju utakmicu u istoriji hrvatskog fudbala.

Pobedila je Hrvatska sinoć Rusiju na penale i plasirala se među četiri najbolje države na svetu, a onda je krenulo slavlje.

Radovala se zajedno sa reprezentativcima Hrvatske i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, ali se u tom slavlju desio i jedan ispad u kojem su učestvovali Ognjen Vukojević i Domagoj Vida.

Bivši i sadašnji reprezentativci su pobedu svog nacionalnog tima posvetili nikom drugom već ukrajinskom narodu, uprkos dobro poznatoj situaciji između Rusije i Ukrajine. To nije sve, oni su koristili i poklič ‘Slava Ukrajini’ koji se vezuje za nacizam u toj zemlji.

– Slava Ukrajini, davaj, davaj, uzviknuo je Vida, da bi Vukojević potom dodao:

– Ovo je pobeda za Dinamo (Kijev), za Ukrajinu. Napred Hrvatska!

‘Slava Ukrajini’ je poklič koji se tokom Drugog svetskog rata koristio kao pozdrav članova Organizacije ukrajinskih nacionalista i Ukrajinske ustaničke vojske na čijem je čelu bio Stepan Bandera koji je usko sarađivao sa nacistima, te je ubijen od strane KGB-a u Minhenu.

Nije se dugo čekalo na izjavu štopera Hrvatske koji bi sa ovaj politički ispad mogao da bude kažnjen od strane FIFA pred polufinale, makar na način na koji su zbog sličnih stvari sankcionisani Džerdan Šaćiri i Granit Džaka.

– Ova pobeda je za Hrvatsku. Bez politike. To je bila šala. Imam prijatelje tamo (u Ukrajini) od kako sam igrao za Dinamo Kijev i nisam mislio ništa loše. Volim i Ruse, to je bila samo šala, kazao je o ovoj situaciji štoper.

(Izvor: YouTube/Football UA)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter