Aleksandar Pešić je na raskrsnici, ponude samo stižu, a Crvena zvezda mora da razmišlja o mogućim zamenama, dve su već na papiru.

HotSport je već pisao o tome da je Borusija iz Menhegladbaha zainteresovana za napadača Aleksandra Pešića, ali nisu samo Nemci. Ipak, u Zvezdi se nadaju da će fenomenalni napadač ostati tu bar do kraja kvalfikacija za Ligu šampiona, ali i to zavisi od ponude koja stigne. Zbog toga se u ‘Ljutice Bogdana’ ozbiljno razmišlja o mogućim zamenama, jer bi u slučaju odlaska popularnog ‘Šilje’ ostali samo Nikola Stojiljković, Milan Pavkov i mladi Dejan Joveljić.


Kako HotSport nezvanično saznaje, na spisku potencijalnih pojačanja su dva Južnoamerikanca. Jedno ime već mesecima kruži, a reč je o Franku Soldanu. Argentincu koji ima 23 godine i nastupa za Union iz Santa Fea. Ipak, cena ovog mladog igrača nije realna za uslove Crvene zvezde, jer se njegova vrednost procenjuje na oko 4,5 miliona evra. U Zvezdi se nadaju da bi Argentinci pristali na pozajmicu svog napadača, koji bu u slučaju dobrih partija na stadionu ‘Rajko Mitić’ mogao da poskupi, više nego pogocima u domovini. Franko Soldano je proše sezone na 27 utakmica postigao 11 golova i tri puta je asistirao.

Realnija priča je oko drugog imena kojim se spekuliše, a reč je o Kolumbijcu Migelu Murulju članu Deportiva iz Kalija. Njegova vrednost na tržištu je dosta manja i Zvezdi bi mogao da bude dostupan za cifru od 700 hiljada do milion evra. Kolumbijac je za zeleno-bele odigrao devet utakmica i postigao je dva gola.

Delije, da li mislite da su ova dva napadača dobro rešenje u pohodu na Evropu i šampionsku titulu?