0
Fudbal

MONDIJAL: Hrvatska sa ‘penal ruleta’ do polufinala sa Engleskom (VIDEO)

Objavljeno: 07.07.18 u 22:55

U poslednjem meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Sočiju Hrvatska je sa 6:5 posle penala savladala Rusiju (2:2, 1:1) i plasirala se u polufinale gde će igrati protiv Engleske.

Hrvati su bili bolji tim u prvom poluvremenu, mada je Rusija prva zapretila već u 5. minutu, ali je pokušaj Dzujbe izblokirao Lovren. Samo minut kasnije dve vezane šanse za ‘vatrene’. Prvo je iz mrtvog ugla šutirao Rebić, a Akinfeev izbacio loptu u korner. Posle udarca iz ugla opet je skočio Rebić, ali preko gola. Na novu šansu se čekalo sve do 28. minuta kada je centrirao Vrsaljko, a glavom šutirao Perišić pored gola.

Rusija je povela posle prvog pravog šuta, Dzjuba je spustio loptu do Čeriševa, ovaj je potegao sa 25 metara i ‘ubio pauka’ na golu za 1:0. Ipak, radost domaće publike u Sočiju nije dugo trajala, u 39. minutu je Perišić na levom boku izabio Mandžukića, ovaj ušao u šesnaesterac podigao loptu na glavu Kramariću, a napadač Hofenhajma bio precizan za 1:1. Tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

 

Drugo poluvreme bilo je daleko siromašnije od prvog, sve zbog odluke Čerčesova da povuče svoj tim. Hrvatska je do drugog gola mogla u 60. minutu, Kramarić je tešku loptu vratio u peterac, Akinfeev je loše boskovao, ona je pala Perišiću na pet metara, ali je on samo pogodio stativu, lopta je šetala po gol liniji. Rusi su uzbratilii 12 minuta kasnije kada je Fernandes centrirao sa desnog boka, a Erokin glavom šutirao preko gola. Posle toga usledio je miran period utakmice, Hrvati su bili nešto agilniji, Rusi su se branili i pose 90 minuta odbranili 1:1 za dodatnih 30 minuta igre.

Produžeci su počeli povredama Hrvata, te je selektor Dalić morao da izvrši poslednju zamenu, da umesto Vrsaljka na teren pošalje Ćorluku. U 101. minutu ‘vatreni’ su poveli, Modrić je sjajno izveo korner, a Vida glavom matirao Akinfeeva za 2:1.  Hrvati su se povukli, a Rusi su to iskoristili, Pivarić je namerno igro rukom, a sudija dosudio slobodan udarac. Centrirao je Džagoev, a Fernadnes je pogdio glavom za 2:2 i erupciju oduševljenja na stadionu u Sočiju. Pobednika su odlučili penali.

 

Penal seriju promašajem je započeo Smolov. Uzvratio je Kovačić promašajem, ali je ‘zbornaju komandu iz daljeg takmičenja izbacio Fernandeš koji je šutirao pored gola Subašića. Precizni za ‘vatrene’ bili su Brozović, Modrić, Vida i Rakitić za 4:3 i veliko polufinale sa Engleskom u sredu 11. jula u Moskvi.

RUSIJA – HRVATSKA 2:2 (1:1)
/Čerišev 31, Fernandes 115 – Kramarić 40, Vida 101/

Soči
Olimpijski stadion Fišt
Kapacitet: 48.000
Sudija: Sandro Riči (Brazil)

RUSIJA (4-2-3-1): Akinfejev – Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Kudrijašov – Zobnin, Kuzjaev – Samedov (od 54. Erokin), Golovin (od 102. Džagoev), Čerišev (od 67. Smolov) – Dzjuba (Gazinski od 80).
HRVATSKA (4-2-3-1): Subašić – Vrsaljko (od 97. Ćorluka), Lovren, Vida, Strinić (od 74. Pivarić) – Rakitić, Modrić – Rebić, Kramarić (Kovačić od 89), Perišić (od 64. Brozović) – Mandžukić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter