0
Fudbal

MONDIJAL: Bolji tim ide dalje, Englezi u polufinalu!

Objavljeno: 07.07.18 u 18:01

Fudbaleri Engleske savladali su Švedsku rezultatom 2:0 i tako obezbedili plasman u polufinale Mondijala, gde čekaju boljeg iz večerašnjeg duela Rusija – Hrvatska.

Prvu priliku videli smo u 12. minutu, ali je udarac Klisona otišao preko gola, da bi sedam minuta kasnije Hari Kejn odlučio da isproba udarac, ali je lopta otišla pored gola.

Spor ritam utakmice prekinuo je Tripije, ali je Olsen uspeo da stigne do lopte pre Sterlinga. No, Olsen nije uspeo da spasi svoj tim i u 30. minutu, kada je Jang izveo korner, a Megvajer skočio i pogodio za 1:0 sa desetak metara.

Moglo je da bude u dva navrata 2:0, ali se prvo Sterling u 44. minutu našao u ofsajdu, da bi minut kasnije ponovo bio u situaciji „jedan na jedan“ sa Olsenom, pokušao da ga obiđe, ali je Šveđanin sprečio dribling fenomenalnom reakcijom.

Šveđani su do izjednačenja mogli u 47. minutu preko Berga, čiji šut je Pikford skrenuo ka stativi, a kazna je stigla devet minuta kasnije.

Lingard je uputio centaršut, Dele Ali odlično ispratio akciju i sa manje od pet metara zakucao loptu u mrežu.

Šveđani su ponovo mogli do gola u 62. minutu, Klasen je prvo šutirao sa desetak metara, Pikford je odbranio, ponovo je naleteo Klasen na loptu, ali je ovog puta bio izblokiran.

Nakon toga Šveđani su pali, probao je ponovo Berg u 71. minutu, ali je Pikford opet bio na visini zadatka, sačuvao 2:0, posle čega su njegovi saigrači bez većih problema susret priveli kraju i zasluženo se plasirali među četiri najbolja tima na turniru.

U borbi za finale Engleze očekuje bolji iz večerašnjeg duela koji će biti odigran u Sočiju, Rusija – Hrvatska.

Svetsko prvenstvo u Rusiji

Četvrtfinale

Petak

Urugvaj – Francuska 0:2 (0:1)
(Varan 40, Grizman 61)

Brazil – Belgija (0:2)
(Renato Augusto 76 – Fernandinjo autogol 13, De Brujne 31)

Subota

Švedska – Engleska 0:2 (0:1)
(Megvajer 30, Dele Ali 59)

20.00 Rusija – Hrvatska

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter