19
Fudbal

FOTO: HNS

PONOVO STVARI KOJE NEMAJU VEZE SA SPORTOM: Srbi masovno navijaju za Hrvatsku, a Hrvati sebe bodre ‘Olujom’ (VIDEO)

Objavljeno: 06.07.18 u 20:48

Pisali smo pre nekoliko dana o pretnjama koje su kolumbijski fudbaleri dobili nakon poraza od Engleske, te komentaru rođenog brata Andresa Eskobara Santjaga koji je istakao da se izgleda, uprkos tome što su prošle 24 godine, u Kolumbiji ništa nije promenilo. Nakon video snimka koji stiže iz Hrvatske, nije teško zaključiti da ni ovde nije drugačije.

U prethodnih par dana jedna od glavnih tema među ljudima u Srbiji koji prate fudbal jeste duel Hrvatske i Rusije, a broj onih koji će za Hrvatsku navijati je skoro pa jednak broju onih koji će podržati „baćuške“.

A za to vreme, u samoj Hrvatskoj, i to nakon što su njeni fudbaleri pobedu nad Argentinom slavili uz pesmu Marka Perkovića Tompsona, stiže još jedan snimak koji, iako bi to trebalo da mu bude namena, nema apsolutno nikakve veze sa sportom, a pogotovo ne sa jednim turnirom koji na ruskom, primera radi, nosi ime Čempionat mira, kod nas poznat kao Svetsko prvenstvo (na ruskom se „mir“ i „svet“ kažu „mir“).

Naime, hrvatska vojska je (očekivano) poslala poruku svojim fudbalerima, što je na mestu. Ono što nije na mestu jeste poruka pilota koji iz aviona poručuje:

– Krila „Oluje“ za fudbalsku oluju!

Verujemo da vam je jasno na koju „Oluju“ je aludirao.

(Youtube/ MORH Ministarstvo obrane Republike Hrvatske)

Fudbal bi, rekao je još (doduše malo parafrazirano) Sači Eskobar, trebalo da bude nešto što spaja. Fudbal je kroz svoju istoriju umeo i da zaustavi ratove, i to ne bilo koje, već onaj Veliki.

Ovakve stvari, suprotno od želje, pljuju na same temelje i težnje Mondijala, fudbala, ali i sporta uopšteno. Tog istog Mondijala zbog kog ne samo čitava Hrvatska, već i Srbija sa nestrpljenjem očekuje sutrašnji duel koji će u 20 časova početi u Sočiju.

0
0

19 Komentara

  1. Ne znam nikoga da je navijao za ustaše tj naciste, to su američki mediji oni soroševi koji forsiraju neku novu Jugoslaviju pa prodaju tu priču.

    0
    0
    Odgovori
  2. Za mene je normalno sto gradjanski Srbi navijaju za Hrvatsku, jer su nam Hrvati blizi i srodniji nego braca Rusi. A isto tako je normalno da nacionalisti i sovinisti navijaju za Rusiju. Na kraju krajeva svako ima pravo da odluci za koga ce da navija.

    0
    0
    Odgovori
  3. Nije mi jasno, kada ce se balkanski narod opametiti i shvatititi da su jedan narod !!!! htjeli ili nehtjeli !!
    A jos manje shvacam da maipulacija sa religjjom jos uvjek super funkionise !
    Narode, jedan je Bog za sve narode, zasto je vazno koji putevi vode do njega ? Zasto je lose kad se neke religije klanjaju ili krste sa citavom sakom ili tri prsta ile stoje pred zidom placa ( Klagemauer) .. sta je tu lose ?
    Jedan je cilj, svi hocete do boga ili ?
    Zasto se mi svi ne probudimo i pocnemo pitati kome to sve koristi ? Tko stavrno siri mrznju izmedju naroda?
    Ako su svi tako religiozni, morali bi da znaju da ni jedna religija propagira mrznju, nego ljubav i mir izemdju narda.
    ja ne vidim fizicku razliku izmedju naroda, Sto se karaktere tice, tu su normalne razlike izmedju ljudi, ako je netko los, los je, svejedno odakle dolazi…
    Sto se meine tice,bilo bi mi najdraze da svi shvate da tu nema niti razloga niti potrbe protiv sebe ratovati…zbog cega ?

    0
    0
    Odgovori
  4. Vama je sve uvreda
    Postoji li narod koji vi ne mrzite?
    Hrvatska, Kosovo, Albanija, Engleska…. pa vi zaista mrzite sve sto nije srpsko.
    A kad je neki pojedinac dobar u necemu, kao npr. sportu, automatski ga posrbljujete. (Suba, Modric)… Aalooo da su oni Srbi i da se osjecaju kao Srbi, igrali bi za srpsku reprezentaciju i vi bi u tom slucaju mozda bili jos na SP-u. Ali ljudi…. pa oni igraju za Hrvatsku, ljube hrvatski grb i vode hrvatsku naprijed. Ne svojatamo mi npr. Novaka Djokovica cija je majka hrvatica, pomirite se i vi s tim da su Suba i Modrić Hrvati. Ne posrbljujte ono sto nemate jer bi vi voljeli da je vase. Za uspjehe je najprije potrebno prestati mrziti i zavidjeti.
    Pokusajte.

    Naprijed Vatreni!!!!

    0
    0
    Odgovori
  5. Takvi smo mi Srbi nismo jos izvadili noz iz ledja koji su nam Hrvati zabili a mi navijamo za njih…eee Srbijo kad ces se vec jednom opametiti..

    0
    0
    Odgovori
  6. NE POSTOJE SRBI KOJI CE NAVIJATI ZA HRVATSKU.OVI STO SE POZIVAJU NA DEMOKRATIJU SU HRVATI.NE ZNAM STA CE OVDE KAD IM. JE DOMOVINA HRVATSKA.

    0
    0
    Odgovori
  7. Ja Sam pisao da ce hrvati da pobede Ali nee I da cu navijati za njih.Kao sto Sam rekao I da ce francuska I belgija proci dalje,a mislim I da ce engleska mada bih voleo da svedska prodje

    0
    0
    Odgovori
  8. Да ујаци себе бодре олујом, то вјерујем, ал да ми Срби навијамо за њих је ортодоксна лаж!!! Нико нормалан за њих неће навијати 100%

    0
    0
    Odgovori
  9. Ma ne navijam ni za jedne ni za druge.hrvatska je bila deo zemlje koju sam voleo.i ciji sam ponosni gradjanin bio.ovo sad je sve raspad.nisam navijao ni za srbiju u kojoj sam kao gradjanin vredan samo oko izbora.a kamoli za rusiju koja je toliko puta prodala kozu ovog naroda.ovo danas nije patriotizam vec fanatizam i marketing .srecan sam sto nisam deo toga.i molim sve patriote da ne mudruju demokratsko pravo je da budemo drgacijeg misljenja.

    0
    0
    Odgovori
  10. Nema vise pravih Srba ili se ankete koje su na tv stimaju.Navijajte braco Srbende za srpske klubove za par dana,idite na stadione….Spartak,Radnicki,Partizan,Zvezda….

    0
    0
    Odgovori
  11. Koji to srbi navijaju za hrvatsku,stvarno mi nije jasno,pravi srbi ce sigurno ali sigurno navijati za bracu ruse,NAPRED RUSUJA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter