Sudija koji je direktno uticao na plasman Srbije na Mondijalu i napravio najočigledniju grešku u dosadašnjem toku Mondijala, oglasio se po povratku u Nemačku.

FIFA je juče odlučila da Nemca Feliksa Briha, koji je potpuno podbacio u meču Srbija-Švajcarska i vrlo tendenciozno sudio na štetu ‘orlova’, ne dosudivši čak ni očigledan penal, pošalje kući.


Danas je odmah usledila reakcija nemačkih medija, koji smatraju da je FIFA bila preoštra i vrlo su snažno ‘opleli’ po Svetskoj kući fudbala, ali ne i potpredsednik Sudijske komisije u Nemačkoj, Roni Cimerman.

– Očigledno je Feliks teško kažnjen zbog odluka na meču Švajcarska – Srbija, FIFA je ozbiljna organizacija o ocenila je da za njega nema više utakmice. To je opravdano, moramo da prihvatimo odluku – rekao je potpredsednik Sudijske komisije u Nemačkoj Roni Cimerman.

Vrlo brzo oglasio se i sam Feliks Brih, koji je za nemački ‘DFB’ preneo veliko razočaranje koje osećanu on i njegovi pomoćnici.

– Razvoj situacije na Svetskom prvensvu je za mene i moj tim veliko razočarenje, ali život ide dalje. Vratićemo se – rekao je Brih.

Bilo je priče da bi čak mogao da bude suspendovan, ali će mu svakako dovoljna ‘kazna’ biti što propušta završnicu Mondijala gde se nadao čak i finalu.