0
Fudbal

FOTO: FIFA

MONDIJAL: Švajcarci nisu pokazali ništa, Švedska zasluženo u četvrtfinalu (VIDEO)

Objavljeno: 03.07.18 u 17:55

Švedska je golom Emila Forsberga porazila Švajcarsku u Sankt Petersburgu.

Posle 1994. godine Šveđani su prvi put među najboljih osam na planeti.

Šveđani su bili bolja ekipa tokom prvog poluvremena, Švajcarska gotovo da nije imala nijednu ozbiljnu priliku, a Šveđani su najopasniji bili u 41. minutu. Lustig je centrirao, a Albin Ekdal se našao na drugoj stativi, udario je iz prve ali je lopta otišla iznad prečke.

I na početku drugog dela igre su bolji bili Šveđani koji su poveli u 66. minutu. Ola Toivonen je dodao do Emila Forsberga koji je napravio nekoliko koraka, gađao oštro, ali je veći deo posla kod gola uradio štoper Švajcarske, Akanđi. On je refleksno podigao nogu, promenio let lopte i prevario Somera.

Četiri minuta kasnije je preko Ekdala Švedska mogla da poveća prednost, ali je lopta ponovo otišla tik iznad prečke.

Najbolju priliku je Švajcarska imala u 91. minutu utakmice, ujedno i prvi pokušaj u okvir gola na meču. Najviši u skoku je bio Haris Seferović, pokušao je glavom ali je dobro odreagovao golman Švedske, Olson.

Odmah zatim je arbitar Skomina svirao jedanaesterac za Švedsku i pokazao Langu crveni karton zbog nepropisnog starta sa leđa, ali je nakon konsultacija sa VAR sudijama, preinačio odluku u slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora. Toivonen je izveo slobodnjak i umalo savladao Somera, a odmah potom je Skomina svirao kraj.

ŠVEDSKA – ŠVAJCARSKA 1:0 (0:0)
(Forsberg 66)

Stadion: Sankt Peterbug;
Sudija: Damir Skomina (Slovenija)
Žuti karton: Lusig (Švedska)

Švedska (4-4-2): Olsen – Lustig (od 80. Kraft), Lindelef, Grankvist, Augustinson – Klaeson, Svenson, Ekdal, Forsberg (od 80. Olson) – Berg (od 90. Telin), Toivonen.

Švajcarska (4-2-3-1): Zomer – Lang, Đuru, Akanđi, Rodrigez – Behrami, Džaka – Šaćiri, Džemaili (od 73. Seferović), Cuber (od 73. Embolo) – Drmić;

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter