0
Fudbal

AZAR: ‘Mirisalo’ je na Vels, meč sa Brazilom biće veličanstven

Objavljeno: 03.07.18 u 09:42

Belgija je prvog jula 2016. godine igrala protiv selekcije Velsa u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i Velšani su od 0:1 preokrenuli na 3:1 i ostvarili najveću pobedu u istoriji.

Scenario sličan tom mogao se naslutiti od 52. minuta meča osmine finala Mondijala u Rusiji sa Japanom.

Inui je spektakularno pogodio za dupliranje vođstva u korist Japana, a vodeći gol je dao Haraguči u 48. minutu. 

– Mislili smo da će biti kao pre dve godine protiv Velsa, ali smo mislili i da možemo da postignemo golove kako je utakmica napredovala. Imamo igrače koji mogu da promene tok meča, uveli smo ih sa klupe i srećni smo što smo pobedili i prošli u četvrtfinale, rekao je krilni igrač ‘plavaca’. 

Tu promenu je pre svega uneo Maruan Felaini svojom visinom. Felaini je posle kiksa golmana Japana i gola Fertongena, pogotkom glavom izjednačio rezultat. 

– Reakcija koju smo pokazali danas je bila najbolja moguća i možda je baš ovo bio meč kakav nam je trebao jer smo mogli da ispadnemo, ali eto nas u četvrtfinalu. Kad je reč o utakmici u petak, biće veličanstveno jer je igranje s Brazilcima uvek sjajno za fudbalera. Dobro ćemo da se odmorimo i pokušaćemo da dobijemo i taj meč, rekao je Azar

Belgija je na kraju pobedonosni gol postigla u 94. minutu, pobedila 3:2, a Azar je proglašen i igračem utakmice.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter