0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SLAVOLJUB SRNIĆ ZA HS: Ne bih ostavio Zvezdu bez obeštećenja, sačekajte sa Španijom, Liga šampiona je primamljivija!

Objavljeno: 02.07.18 u 10:55

HotSport je na pripremama u Austriji razgovarao sa Slavoljubom Srnićem, zvezdinim evropskim golgeterom, čovekom koji je protiv Kelna doneo 25 godina čekano evropsko proleće.

Ako neko poznaje sistem rada trenera Vladana Milojevića na pripremama, onda je to Slavoljub Srnić. Krilnom napadač je sa sjajnim stručnjakom sarađivao tri godine u Čukaričkom, a sada dve godine zajedno ‘biju bitke’ u opremi Crvene zvezde.

– Ide sve kako treba, mislim i da je šef prezadovoljan kako radimo, utakmice mogu to da pokažu da igramo jako dobro s obzirom da na svaka dva dana imamo po jedan ‘ispit’, a to je jako naporno. Milojević nas je pohvalio kako treniramo, a verujem da će to na kraju priprema potvrditi i vama – rekao je za HotSport, Slavoljub Srnić.

 Da li se ove pripreme razlikuju od nekih prethodnih koje si radio sa Vladanom Milojevićem?

– Šef Milojević ima svoj stil priprema, od kada radim sa njim on tu nije mnogo menjao, bolje rečeno, ne bi ni trebalo menjati, prošle godine smo igrali Evropu, osvojili titulu, zašto bismo onda nešto menjali.

 Čini se da je sistem igre promenjen i da će Crvena zvezda biti najopasnija po krilima?

– Sistem igre jeste malo izmenjen, mada se ne razlikuje puno, probamo na prijateljskim utakmicama, a šef će odlučiti kako da igramo, on smišlja taktiku, a na nama je na terenu da to sprovedemo u delo – rekao je Srnić.

 Na pripremama u Austriji su zabeležene tri pobede, čini se da je najvažnija protiv Apolona, koji je možemo reći ‘glumio’ Apoela, potencijalnog rivala u drugom kolu kvalfikacija za Ligu šampiona?

– Najvažnije je da se niko nije povredio. Pobede u prijateljskim utakmicama jesu važne, Apolon jeste ekipa slična Apoelu, posle priče sa Sašom Markovićem (vezista Apolona) mislim da imamo dobre šanse da prođemo i napravimo dobar rezultat.

 U poslednje vreme mali broj igrača se odlučuje na to da produži ugovor sa klubom, ti si to učinio, iako si ovog leta mogao da odeš bez obeštećenja?

– Ne bih ja sada da se vraćam na to, ne volim ja sad da pričam ko sam, šta sam i koliki sam zvezdaš. Kod mene nikada nije postojao problem, potpisao sam novi ugovor brzo, nisam nijednog trenutka razmišljao da odem bez obeštećenja, zato sam ga produžio – iskren je bio Slavoljub Srnić.

 Često se ovog leta vezuješ za odlazak iz Crvene zvezde, pojavila se informacija o Ueski iz Španije?

– Dug je prelazni rok, videćemo što se tiče te Španije, za sad sam ovde, fokusiran sam na Zvezdu i na rad ovde u Austriji i cilj mi je da se plasiramo u Ligu šampiona – istakao je Srnić za HotSport.

 Prošle godine si postizao možda i najvažnije golove za Crvenu zvezdu u Ligi Evrope od onog protiv Maltežana do onog protiv Kelna za proleće u Evropi?

– Evropa mi daje neku dodatnu inspiraciju, nadam se da će ove sezone biti mnogo više golova – obradovao je popularni ‘Srna’ navijače.

 Da li se čuješ sa bratom Dragoljubom koji nastupa u Poljskoj?

– Čujemo se, Dragoljub je trenutno u Srbiji, postao sam stric, dobio je ćerkicu, vratio se u Srbiju, videćemo se čim se ja vratim iz Austrije. Posle se vraća u Poljsku, tamo mu je odlično.

 Poruka za Delije na kraju?

– Mogu da očekuju dosta od nas ove sezone, nadam se da će se ove jeseni zatresti ta mušema Lige šampiona na stadionu ‘Rajko Mitić’. Nadam se da će se taj san ostvariti navijačima, ali i nama – zaključio je Slavoljub Srnić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter