0
Fudbal

MONDIJAL: Nejmar načeo, Firmino dovršio, Brazil čeka rivala u četvrtfinalu! (VIDEO)

Objavljeno: 02.07.18 u 18:11

Fudbaleri Brazila plasirali su se u četvrtfinale Mondijala u Rusiji nakon što su sa 2:0 savladali Meksiko.

Prvu priliku na meču Meksiko je imao preko Lozana, čiji udarac je Miranda izblokirao, pa je loše boksovanje Alisona prošlo nekažnjeno. U petom minutu Nejmar je prvi put probao sa dvadesetak metara. 

Sjajnu šansu u 25. minutu Nejmar je stvorio sam sebi izbacivši driblingom čuvara, ali je Očoa sjajno zaustavio pokušaj najboljeg fudbalera Brazila.

Dva minuta kasnije, nakon ogromnog pritiska i nekoliko pokušaja da dođu u situaciju za šut, lopta je stigla do Kutinja koji se namestio i opalio, ali je udarac otišao preko prečke.

U 30. minutu utakmice Karlos Vela je iz dobre situacije loptu poslao pored gola, nakon što je nešto lošije zahvatio. 

Tri minuta kasnije Kutinjo je dva puta pokušao, ali je Očoa uspeo da interveniše. 

Pokušaj Gabrijela Žesusa iz 33. minuta Očoa je uspeo da ukroti, dok je udarac Nejmara posle dosuđenog faula za malo otišao preko prečke, što je bilo sve za prvi deo meča.

U drugom poluvremenu prvi je pripretio Kutinjo, ali je Očoa ponovo bio na visini zadatka, dva minuta kasnije i Meksiko je imao šansu, ali je Alison ostao nesavladan.

U 51. minutu Brazilci su poveli posle akcije Vilijana i rutinske realizacije Nejmara

Meksikanci su u nekoliko navrata pripretili, ali nije bilo poravnanja, dok je Očoa u 59. minutu zaustavio dobar šut Paulinja.

Meksiko je u 61. preko Vele mogao da poravna, ali njegov odličan udarac sa 25 metara Alison šalje u korner, a Vilijan je u 64. propustio priliku da poveća na 2:0. Tačnije, Očoa je sprečio već viđenih 2:0. 

Do 88. minuta meča nije sem povremenih uzbuđenja nije bilo promena, kada je sevnula kontra, Nejmar probio po levom boku, šutirao, Očoa je odbranio, ali je na odbitak natrčao Firmino i potvrdio plasman svog tima u narednu fazu, gde će Brazilci odmeriti snage sa boljim iz duela Belgija – Japan.

(Youtube/RTS Zvanični kanal)

Mondijal u Rusiji, četvrtfinale

 

Brazil – Meksiko 2:0 (0:0)
(Nejmar 51, Firmino 88)

Stadion: Samara Arena
Gledalaca: 40.000
Sudija: Đanluka Roki (Italija)

Brazil (4-3-3): Alison – Fagner, Tijago Silva, Miranda, Filipe Luis – Kazemiro, Paulinjo (od 80. Fernandinjo) – Vilijan (od 90. Markinjos), Kutinjo (od 86. Firmino), Nejmar – Žezus

Meksiko (4-3-2-1): Očoa – Alvarez (od 55. Dos Santos), Ajala, Salsedo, Galjardo – Markez (od 46. Lajun), Erera, Gvardado – Lozano, Vela – Čičarito (od 60. Himenez)

20.00 Belgija – Japan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter