0
Fudbal

MONDIJAL: Ruska bajka traje, Španija na kolenima – ‘Zbornaja’ je u četvrtfinalu! (VIDEO)

Objavljeno: 01.07.18 u 18:41

Na ‘Lužnjikiju’ smo gledali veliku dramu, autogol, penal, produžetke i borbu 120 minuta. A onda i penale.

Kako šampionat sveta odmiče, a Rusi su i dalje na turniru, među njima je sve veća euforija, pogotovo kada se nacionalni tim vrati na ‘Lužnjiki’ kao danas u meču osmine finala protiv Španije. Svih 80.000 ljudi

Utakmica je u većem delu meča izgledala isto. Španski igrači su ‘sakrivali’ loptu od ruskih fudbalera i svojim prepoznatljivim stilom igre želeli da probiju domaćina. Ali, to nisu uspevali, već su ih ‘načeli’ posle prekida.

Igrao se 11. minut kada je Isko izveo slobodan udarac sa desne strane, a loptu na drugoj stativi čekao Serhio Ramos. Čuvao ga je najiskusniji ‘libero’ Rusa Sergej Ignaševič i napravio grešku jer je gledao igrača umesto lopte. U duelu lopta ga je pogodila u nogu i odbila iza leđa Igora Akinfejeva.

Šoanija ima svoj stil igre i od njega ne odustaje, a tako je bilo i nakon ovog vođstva na ‘Lužnjikiju’. Nisu stvarali prevelike šanse ili pretili Akinfejevu, ali jesu držali loptu i činilo se da Rusi neće imati preveliku šansu da se vrate u igru. Sve dok Đerar Pike nije odlučio drugačije.

Izgubio je duel sa Artjemom Đubom i napadač je uputio šut glavom ka golu, a loptu je izblokirao Pike visoko podignutom rukom.

Sudija Bjorn Kujpers nije imao nikakvu dilemu da sankcioniše neverovatnu glupost štopera Barselone i španske selekcije. Kazna je bila u potpunosti izvršena golom upravo Đube sa ‘bele tačke’.

Očekivalo se da će Španija krenuti u znatno silovitije napade, ali smo gledali narednih vrlo jalovih 45 minuta ofanzive u kojoj najistureniji Dijego Košta nije dobijao gotovo nijednu loptu u špicu.

Stanislav Čerčešov je postavio bedem pred golom Akinfejeva koji je delovao vrlo sigurno i stameno, ali se videlo da ima slabosti u momentima kada je prošlo 90 minuta igre i igrači su popadali na zemlju od umora.

Ali nisu poklekli ni u nastavku. Tu se videla želja i odlučnost ‘zbornaje’ da utakmicu odvede u penal seriju. I uspeli su. Nakon 120 minuta navijači Rusije su slavili kao da su već prošli dalje. Znali su da se tu nalazi njihova šansa.

Počelo je vrlo sigurnim udarcem Inijeste, a odgovorio mu je Smolov, iako ga je De Hea pročitao i zakačio loptu. Zatim je i Pike pogodio uz malo sreće, od stative, a na 2:2 je poravnao Ignaševič, iskupivši se tako za autogol u 11. minutu.

A onda prvi promašaj. Igor Akinfejev je pročitao vrlo loš šut Kokea, a to je materijalizovao Aleksandar Golovin. Serhio Ramos je na početku četvrte serije utišao publiku, ali ju je ponovo razgalio Denis Čerišev i vratio prednost Rusima.

Zatim je Jago Aspas uzeo loptu i – promašio! Akinfejev je majstorski odbranio nogom udarac po sredini gola i Rusija je prošla u četvrtfinale Mondijala!

Španija – Rusija 1:1
(Ignaševič 12ag – Dzjuba 41p)

Stadion: Lužnjiki, Moskva
Sudija:  Bjern Kujpers (Holandija)

Španija (4-2-3-1): De Hea – Načo (od 70. Karvahal), Pike, Ramos, Alba – Buskets, Koke – Silva (od 67. Inijesta), Isko, Asensio (od 104. Rodrigo) – Dijego Kosta (od 80. Aspas)

Rusija (5-3-1-1): Akinfejev – Fernandeš, Kutepov, Ignašević, Kudrjašov, Žirkov (od 46. Granat) – Kuzjajev (od 97. Jerohin), Samedov (od 61. Čerišev), Zobnin – Golovin – Dzjuba (od 65. Smolov)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter