0
Fudbal

FOTO: Twitter

MONDIJAL: Urugvaj nastavio sa pobedama, evropski prvak eliminisan u osmini finala (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.18 u 21:57

Edinson Kavani presudio Portugalcima, pa doživeo povredu zbog koje je morao da napusti meč.

Napadač PSŽ-a je dao oba gola za Urugvaj, dok je jedini sa Portugalce postigao Pepe.

Prvu dobru priliku na utakmici imao je Portugal u 6. minutu kada je zapretio Ronaldo, međutim nije fudbaler Real Madrida šutirao potrebnom jačinom, a i Muslera se nalazio na pravom mestu.

Već u sledećem napadu je reprezentacija Urugvaja povela preko Edinsona Kavanija. Sasvim sigurno jedna od najlepših akcija do sada na Mondijalu. Kavani je poslao daleku loptu do Suareza a potom istrčao u kazneni prostor Portugala. Video ga je fudbaler Barselone, uputio izvanredan centaršut što je bilo dovoljno za gol Kavanija uprkos tome što napadač nije dobro zahvatio loptu glavom.

(Izvor: YouTube/RTS Sajt – Zvanični kanal)

U 21. minutu se umalo ponovila situacija iz meča Urugvaja i Rusije kada je Luis Suarez zatresao mrežu direktno iz slobodnog udarca, kroz živi zid. Na isti način je pokušao i sada Suarez, ali je Rui Patrisio uspeo da odbrani.

To je bilo sve od prvog poluvremena, a već na startu drugog je Portugal uspeo da izjednači. Pomoćna igra posle kornera i centaršut Gereira za Pepea koji je bio na pravom mestu, ravno iza Ronalda koji nije uspeo da dohvati taj centaršut, ali je zato napadač Real Madrida povukao za sobom defanzivce Urugvaja.

(Izvor: YouTube/RTS Sajt – Zvanični kanal)

Takav rezultat trajao je samo sedam minuta. Sada je kiksirao Pepe koji nije dobro procenio let lopte pa je Kavani ostao bez čuvara, uposlio ga je Bentakur da bi špic PSŽ-a iz prve sa ivice kaznenog prostora gađao i savladao loše pozicioniranog Patrisija za končnih 2:1.

(Izvor: YouTube/RTS Sajt – Zvanični kanal)

URUGVAJ – PORTUGALIJA 2:1
/Kavani 7, 62 – Pepe 55/
Soči
Olimpijski stadion Fišt

Kapacitet: 47.659 sedišta
Sudija: Cesar Ramos (Meksiko)

URUGVAJ (3-5-2): Muslera – Kaseres, Himenez, Godin – Nandez (Od 81. Sančez), Vesino, Bentankur (Od 64. Rodrigez), Toreira, Laksalt – Suarez, Kavani (Od 74. Stuani). Selektor: Oskar Tabarez.

PORTUGALIJA (4-4-2): Rui Patrisio – Rikardo Pereira, Pepe, Žoze Fonte, Gereiro – Bernardo Silva, Vilijam Karvaljo, Adrijen Silva (Od 65. Kvarežma), Žoao Mario (Od 85. Fernandes) – Gonsalo Gedes, Kristijano Ronaldo. Selektor: Fernando Santos.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter