0
Fudbal

MONDIJAL: Najbolja utakmica do sada – Argentinci su se isprsili, ali protiv ovakve Francuske se ne može! (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.18 u 17:54

Prvi četvrtfinalista Svetskog prventsva u Rusiji je Francuska koja je fantastičnom meču prve osmine finala protiv Argentine slavila sa 4:3 (1:1).

Au, kakav meč smo gledali ovog popodneva na Kazanj areni. Spektakl! Francuska i Argentina po imenima jesu najavljivali meč sa takvim epitetom, ali šest golova, od čega dva spektakularna malo ko je očekivao.

Kilijam Mbape odigrao je utakmicu prvenstva, baš kada je Francuzima bilo najpotrebnije. I već u 12. minutu uzeo je loptu na svojoj polovini i pazite sad, pobegao svim igračima Argentine, otišao skroz do šesnaesterca protivnika i tu ga je oborio Markus Roho. U suprotnom, već bi postigao prvi gol na meču. Ovako, to je učinio Antoan Grizman sa ‘bele tačke’.

Francuska je iz kontre došla do vođstva i isti recept je primenila i u nastavku prvog poluvremena, ali joj se to nije isplatilo jer se pravo niotkuda pojavio Anhel di Marija.

Poslao je fantastičan udarac u mrežu Uga Lorisa, potpuno neodbranjivo! A onda je krenulo neverovatno drugo poluvreme. Argentina je već u prvom minutu drugog poluvremena povela sa 2:1 i preokrenula golom Merkada, koji je skrenuo šut Lionela Mesija pravo u nebranjeni deo mreže.

A onda Francuzi ubacuju u petu brzinu. Vrlo brzo videli smo možda i najlepši gol na prvenstvu, a delo je Bendžamina Favara. Uživajte!

Samo par minuta kasnije Kilijan Mbape je doneo novi preokret. U stilu Tijerija Anrija je izbacio celu odbranu iz igre i provukao loptu ispod golmana.

A onda ponovo Mbape, za 4:2. Neverovatna utakmica 19-godišnjeg napadača.

Očekivano, kako je ostalo još 22 minuta do kraja, Argentinci su krenuli na sve ili ništa. Ali, sve što su uspeli jeste samo gol Kuna Aguera u 92. minutu. Ipak, vrlo brzo je sudija odsvirao kraj i Mesi i drugovi se ipak opraštaju od Mondijala.

Francuska – Argentina 4:3 (1:1)
(Grizman 13 pen, Pavar 57, Mbape 64, 68 – Di Marija 41, Merkado 48)

Kazanj arena.
Sudija: Alireza Fagani (Iran)

Francuska (4-3-3): Loris – Pavar, Varan, Umtiti, Lukas Ernandez – Kante, Pogba, Matuidi (od 75. Toliso) – Mbape, Grizman (od 83. Fekir), Žiru. 

Argentina (4-3-3): Armani – Merkado, Otamendi, Roho (od 46. Facio), Taljafiko – Perez, Makserano, Banega – Pavon (od 75. Meza), Mesi, Di Marija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter