3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT U MOSKVI: Sve što tražimo od vas – pokušajte!

Objavljeno: 27.06.18 u 09:30

Moskva ovih dana izgleda kao obećani grad i idealno mesto za ispisivanje istorije.

Srbi često kroz svoju istoriju nisu ni bili svesni na kakvu silu su išli, ali opet su to činili. I u najvećem broju slučajeva izlazili kao pobednici. Neka slična priča mogla bi da se desi i večeras u Moskvi.

Na njenim ulicama sreću se bukvalno sve nacionalnosti, nebitno je da li je njihova reprezentacija učesnik Mondijala ili ne. A veliki deo te populacije čine Srbi, koji su ovde stigli zbog utakmice sa Brazilom i koja preti da postane istorijska.

Kroz razgovore sa nekoliko naših grupa navijača u centru grada, jasno je da niko od njih nije došao kako bi gledao ‘petardu’ Brazila i sramotu ‘orlova’. Zaključak svih, pa i selektora i kapitena sa jučerašnje konferencije, je isti – sramote ne može biti ako se ostavi sve na terenu.

To je na poseban način istakao i jedan navijač koji nije želeo da se snima, ali jeste ostavio jaku poruku.

– Ništa nije sramota. Preživeli smo i Holandiju (6:1, prim. aut.), i Argentinu (6:0). A ljudi, ovo je Brazil i trenutno je jači od tadašnje Holandije i Argentine zajedno! – iz mirnog tona prešao je u sve viši. A onda poentirao:

– Samo želim da pokušaju. To je sve. I uspeće!

I zaista je tako.

Potrebno je samo zapretiti Brazilcima, ugroziti ih, izbaciti ih iz ‘komforne zone’. Odoleti im kada naleti budu žestoki i zadati im konačan udarac tamo negde pred kraj. To je idealan plan. Zvuči jednostavno, a neće biti. Baš kao što neće biti ni nemoguće.

FOTO: STARSPORT

Kada se radi o sastavu ‘orlova’ nagoveštavaju se dve promene. Selektor Mladen Krstajić kako zna i ume mora da pokrije desnu stranu odbrane gde će napadati Nejmar.

I vrlo moguća je opcija po kojoj bi Bane Ivanović prešao na štopera, a na desnom boku bi zaigrao Antonio Rukavina koji je dosta hitriji od bivšeg kapitena i tako bi mogao da isprati najboljeg brazilskog asa.

Ivanović bi mu u tom slučaju bio ‘prva pomoć’ uz naravno danas nešto defanzijeg Dušana Tadića. To bi značilo da Nikola Milenković ostaje drugi štoper, a da mesto startera gubi Duško Tošić.

Promena se sprema i u ofanzivnoj liniji. U prvom meču protiv Kostarike šansu je dobio Adem Ljajić, ali se nije najbolje pokazao. Tražeći bolje rešelje, Krstajić je posegnuo za Filipom Kostićem protiv Švajcaraca, ali se ni to nije pokazalo najsrećnijim potezom, pa je sve izvesnije da će danas na teren od prvog minuta probati sa Nemanjom Radonjićem.

Naše najbrže krilo bi možda nekim ‘brazilskim’ potezom moglo da pokrene ‘orlove’ ka čudu. Ali, šta god da se desi neće biti sramota. Rekao vam je već optimistični navijač – samo pokušajte!

FOTO: STARSPORT

Projektovan sastav Srbije: Stojković, Rukavina, Ivanović, Milenković, Kolarov, Matić, Milivojević, Radonjić, Tadić, Milinković-Savić, Mitrović.

0
0

3 Komentara

  1. Od sveg srca bih voleo da dobijemo Brazil Ali realno smatram da nasi momci danas nazalost pakuju kofere.Daj booze da me demantuju.

    0
    0
    Odgovori
  2. radonja je kljuc – ajte sad grobari pocnite da me prebacujete po ustima
    ali budite realni najbrzi je u ekipi i najbolji tehnicar, to je jedino bitno

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter