0
Fudbal

MONDIJAL: Francuska ‘uspavala navijače’; Peru lako protiv Australije

Objavljeno: 26.06.18 u 17:55

Grupa C kompletirana je današnjim utakmicama.

Takmičenje iz ove grupe nastavljaju Francuska i Danska.

Selekcija Francuske nije uspela da savlada Dansku u današnjem meču, a ovo je ujedno bila i jedna od ‘dosadnijih’ utakmica, dok je Peru slavio protiv Australije u meču za ‘čast’.

Dve utakmice počele su danas u 16 sati, Danska je igrala protiv Francuske i Australija protiv Perua. Prva ozbiljnija prilika na oba meča viđena je u 15. minutu kada je na odbijenu loptu natrčao Olivije Žiru, ali je Šmajhel bio pribran, od svega Fancuzima samo korner. Prvi gol na utakmici Peru-Australija viđen je u 18. minutu, prava ‘golčina’ Andrea Karilja. Sjajnu šansu Australija je imala u 27. minutu igre preko Toma Rogića koji je promešao nekoliko odbrambenih igrača, ali nije uspeo da savlada golmana. Prva veća šansa Francuza viđena je u 39. minutu igre kada je ciljao Antoan Grizman, ali nije to bilo dovoljno da se savlada Kasper Šmajhel. Do kraja prvog dela nije bilo većih uzbuđenja na obe utakmice.

Početkom drugog poluvremena Peru je udvostručio prednost, strelac je bio Paolo Gerero, koji je volejem matirao golmana. Mogao je Mile Jedinak da se upiše u strelce i na ovom meču, ali je nakon gužve u kaznenom njegov šut otišao pored gola. Potom u 70. minutu Fekir pokušava sa ivice kaznenog, ali pogađa mrežu sa spoljne strane. Veliku šansu Peru je šansu za gol imao u 80. minutu ali je udarac Floresa završio na stativi. Do kraja nije bilo većih šansi na oba meča, a rezultat je ostao isti.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

DANSKA – FRANCUSKA 0:0

Moskva
Stadion: Lužnjiki
Sudija: Sandro Riči (Brazil)
Žuti karton: M. Jorgensen (Danska)

DANSKA (4-3-3): Šmajhel – Dalsgard, Kjer, Kristensen, Strajger – Jorgensen, Dilejni, Eriksen – Sisto (Od 60. Fišer), Kornelius, Brajtvajt.

FRANCUSKA (4-2-3-1): Mandanda – Sidibe, Varan, Kimpembe, Ernandez (Od 65. Mendi) – Kante, Nzonzi – Dembele (Od 78. Mbape), Grizman (Od 68. Grizman), Lemar- Žiru.

 


AUSTRALIJA – PERU 0:2 (0:1)

/Kariljo 18, Gerero 50/

Soči
Stadion: Olimpijski
Sudija: Sergej Karašev (Rusija)
Žuti karton: Jedinak, Arzani, Rogić (Australija), Jotun, Urtado (Peru)

AUSTRALIJA (4-2-3-1): Rajan – Risdon, Sejnsburi, Miligan, Behič – Jedinak, Muj – Leki, Rogić, Kruse (Od 58. Arzani) – Jurić (Od 53. Kejhil)

PERU (4-2-3-1): Galese – Advinkula, Ramos, Santamarija, Trauko – Tapija (Od 63. Urtado), Jotun (Od 46. Pedro) – Kariljo (Od 78. Kartahena), Kueva, Flores – Gerero.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter