0
Fudbal

MONDIJAL: Urugvaj pokazao dominaciju; Salah porazom završio Svetsko prvenstvo (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.18 u 17:55

Današnjim mečevima počelo je poslednje kolo grupne faze.

Utakmice grupe A, kao i sve ostale u ovoj fazi do kraja igrale su se u isto vreme.

Utakmica između Urugvaja i Rusije bila je bitka za prvo mesto i Urugvajci su zasluženo stigli nakon velikog trijumfa do liderske pozicije, dok su Saudijska Arabija i Egipat igrali ‘revijalni’ meč i podelili bodove na završetku turnira za njih.

Na startu utakmice između Rusije i Urugvaja viđeno je nekoliko uzbuđenja, a do prvi gol viđen je već u 10. minutu golom igrača barselone Luisa Suareza sa 17 metara iz slobodnog udarca. Nakon samo tri minuta Dzjuba je sjajno dodao loptu za Denisa Čeriševa, ali je Muslera ipak uspeo da odbrani. Sredinom prvog poluvremena Urugvaj je ispostaviće se kasnije stigao do nedostižne prednosti kada je Laksalt uputio udarac za 20 metara, a potom je lopta zakačila Čeriševa i prevarila golmana Igora Akinfejeva. Košmar za domaće igrače počeo je u 36. minutu kada je Igor Smiljnikov zaradio drugi žuti karton i otišao u svlačionicu.

Drugo poluvreme ovog meča proteklo je bez većih šansi i uzbuđenja. Dobru priliku za treći pogodak svog tima imao je Edison Kavani, kada je sam ušao u šesanesterac, ali je šut bio neprecizan. Veliku priliku nakon greške Rusa u 80. minutu nisu realizovali Suarez i Kavani, koji su se spetljali u kontri i propustili dobru priliku. Krajem utakmice napadač PSŽ-a postavio je i konačan rezultat ovog meča koji je u mrežu smestio odbijenu loptu nakon šuta Dijega Godina.

(VIDEO:YouTube/RTS Sajt – Zvanični kanal )

URUGVAJ – RUSIJA 3:0
(Suarez 10, Čerišev 23ag, Kavani 90)

Stadion: Kosmos Arena u Samari.
Kapacitet: 41.970.
Sudija: Malang Dediju (Senegal).

Uruvaj (3-5-2): Muslera – Koates, Godin, Kaseres – Nandez (K. Rodrigez), Vesino, Toreira, Bentankur (Araskaeta), Laksalt – Suarez, Kavani.

Rusija (4-2-3-1): Akinfejev – Smolnikov, Kutepov, Ignaševič, Kudrijašov – Zobnin, Gazinski (Kuzjaev) – Samedov, Mirančuk (Smolov), Čerišev (M. Fernandes) – Dzjuba.

Utakmica između Saudijske Arabije i Egipta nije imala takmičarski značaj, ali Arabijci zadovoljniji idu kući nakon pobede od 2:1. Kao strelci upisali su se Al Faraj u šestom minutu nadoknade prvog dela i Al Davsari u petom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena na jednoj i igrač Liverpula Mohamed Salah u 22. minutu na drugoj strani. Salahu je ovo drugi gol na turniru, a Al Muvalad promašio je jedanaesterac za Saudijsku Arabiju tokom prvog dela igre.

(VIDEO:YouTube/RTS Sajt – Zvanični kanal)

SAUDIJSKA ARABIJA – EGIPAT 1:1
(Al Faraj 45+6pen – Salah 22)

Stadion: Volgograd arena.
Kapacitet: 43.713.
Sudija: Vilmar Roldan (Kolumbija).

Saudijska Arabija (4-5-1): Al Mojsalem – Al Burajk, M. Havsavi, O. Havsavi, Jaser – Al Jasim, Otajf, Babhir (Aseri), Al Faraž, Al Davsari – Al Muvalad (Al Šehri).

Egipat (4-2-3-1): El Hadari – Fati, Gabr, Hegazi, Abdelšafi – Elneni, Hamed – Salah, El Said (Varda), Hasan (Karaba) – Mohsen (Sobhi).

Tabela ove grupe izgleda ovako: 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter