0
Fudbal

MONDIJAL: Kakva ludnica! Portugal za dlaku ostao u Rusiji, hrabri Iran ide kući posle završnice za infarkt!

Objavljeno: 25.06.18 u 22:08

Fudbaleri Portugala zaigraće u nokaut fazi Svetskog prvenstva nakon što su odigrali 1:1 sa reprezentacijom Irana u meču o kom će se sigurno još neko vreme pričati.

Portugal i Španija bili su pred početak proglašeni za sigurne učesnike osmine finala, ali je razvoj mečeva poslednje runde nokaut faze veoma lako mogao da donese drugačiji epilog.

Španci su gubili prvo 1:0, potom 2:1, dok su Portugalci preko Rikarda Kvarežme i njegove trivele u smiraj prvog dela meča stigli do prednosti. 

Prethodno, Ronaldo je imao nekoliko opasnih situacija, dok su sa druge strane i Iranci pretili, ali je Rui Patrisio ostao nesavladan.

Početak drugog poluvremena protekao je u znaku napada Portugala, koji je bio rešen da dođe do drugog gola, i imali su fantastičnu priliku već u 52. minutu, ali je Ronaldo promašio penal.

Portugalci su postali nervozni, Iran je preuzeo konce igre, postajali su sve opasniji ali nije bilo promene rezultata, ali ni većih uzbuđenja sve do 82. minuta, kada je Ronaldo u borbi za poziciju udario Puraligandžija, zbog čega je, nakon konsultacija sudije sa VAR arbitrima, Portugalac dobio žuti karton.

U sam smiraj meča Iran je ušao sa saznanjem da im je neophodna pobeda, pogotovo nakon što su Španci po drugi put stigli do izjednačenja, a Irancima je „vetar u leđa“ dalo igranje rukom Sedrika u svom kaznenom prostoru, pa je nakon nove konsutlacije sa VAR-om dosuđen novi penal, koji je realizovao Ansarifard.

Praktično u sledećem napadu Taremi je imai sjajnu šansu, ali je udarac završio pored gola. Na kraju, rezultat je ostao 1:1, pa će u narednu rundu takmičenja Španija kao prvoplasirana, Portugalci su zauzeli drugo mesto, Iran treće, dok je Maroko poslednji.

Svetsko prvenstvo, grupa B

Porugal – Iran 1:1 (1:0)
(Kvarežma 45 – Ansarifard 90+2)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Parovi osmine finala:

Rusija – Španija
Portugal – Urugvaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter