0
Fudbal

MONDIJAL: E ovo je Svetsko prvenstvo! Nakon prave ‘drame’ podela bodova Španije i Maroka

Objavljeno: 25.06.18 u 22:13

Marokanci bili su teži rival nego što se očekivalo ‘crenoj furiji’.

Prava drama i ‘kiša’ golova viđena je na ovom meču.

Španija je pre starta ovog meča imala samo jedan cilj, a to su tri boda. Međutim na tom putu imali su rivala koji je bio mnogo teži nego što su oni to mogli i da zamisle. Na kraju svega Španci su uspeli i sa prvog mesta proći će u drugu fazu šampionata.

Na opšte iznenađenje utakmica između Španije i Maroka počela je onako kako je malo ko očekivao. Prvi do prednosti došli su Marokanci u 14. minutu igre, što je šokiralo sve na stadionu u Kaljingradu. Krivci za ovaj gol su najiskusniji igrači ovog tima, Serhio Ramos i Andreas Inijesta koji su se spetljali na sredini terena, što je dobro ispratio Butaib i sam pred golom matirao Davida De Heu. Slavlje igrača Maroka nije dugo trajalo, samo do 20. minuta igre kada se Inijesta ušetao u šesnaesterac, potom loptu servirao Isku, a ovaj matirao golmana sa manje od deset metara. Međutim Maroko je imao odogovor na ovaj gola, pa je tako Butaib imao šansu da se proslavi sredinom prvog dela, ali je ovog puta čuvar mreže Mančester Junajteda izašao kao pobednik. Veliku šansu za preokret Španci su imali u 37. minutu posle kornera kada je na petercu sam ostao Serhio Buskets, ali je on loše zahvatio loptu glavom. Do kraja prvog dela nije bilo većih uzbuđenja.

Strašan šut Amrabata početkom drugog poluvremena na sreću Španaca završio je nakon odbijanja od prečke van granica igrališta. Krajem meča Maroko je iskoristio uspavanost igrača Španije i došao do još jednog pogotka na ovoj utakmici. Sada je precizan bio En Neziri nakon centaršuta Fažra iz ugla. Međutim ni ovog puta slavlje Španaca nije dugo trajalo pa je u sudijskoj nadoknadi gol postigao Iago Aspas. U prvi mah sudija je gol poništio zbog navodnog ofsajda međutim nakon gledanja snimka gol je ipak priznat. Ovim je i postavljen konačan rezultat utakmice.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

ŠPANIJA – MAROKO 1:2
/Isko 20 – Butaib 14, En Neziri 81/

Kalinjingrad.
Stadion: Kalinjingrad.
Sudija: Rašvan Irmatov (Uzbekistan)
.

Španija: De Hea – Karvahal, Pike, Ramos, Alba – Buskets, Alkantara (Asensio) – Isko, Inijesta, David Silva – Dijego Kosta (Aspas). 

Maroko: Munir – Dirar, Saes, Da Kosta, Hakimi – El Ahmadi, Busufa – Amrabat, Belanda (Fažr), Zijeh – Butaib (En Neziri). 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter