0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR PEŠIĆ: Mi Srbi smo čudan narod, nek se pazi Brazil, granica ove sezone je ’40’!

Objavljeno: 25.06.18 u 09:12
 Za velike izazove koje je čekaju ovog leta, Crvena zvezda se trenutno priprema u Austriji.

(Sa priprema u Austriji – Darko Noveski)

Sa ekipom je i Aleksandar Pešić, jedan od najraspoloženijih protekle sezone kada su golovi i asistencije u taboru crveno-belih.

Na samom početku razgovora, popularni Šilja je prokomentarisao dešavanja iz Kalinjingrada, sa meča reprezentacije Srbije na Mondijalu protiv Švajcaraca.

– To kažem svima. Mogli smo od svih da izgubimo, ali nikako od njih. U početku nisam tako razmišljao, ali kako se sve odvijalo… Posle tog poraza, svi smo se osetili malo osramoćeno. Ne zbog poraza ili igre. Kada smo mi dali gol, nismo se ponašali kao oni, nismo se radovali na onaj način. Baš mi je palo teško. Ali treba i da se čestita našim momcima. Na gospodski način su regovali, a kapiten Aleksandar Kolarov je dao izjavu kojom se digao iznad njih. Oni su pokazali na kojem su nivou, ali smo to uradili i mi. Ni penal čist nije sviran. Slobodno mogu da kažem da smo pokradeni.

 
Da li Srbija može da iznenadi Brazil u Moskvi u poslednjem kolu grupe ‘E’?
 
– Mi, Srbi smo pomalo čudan narod. Protiv najjačih igramo najbolje. Ja i dalje verujem da možemo nešto da napravimo. Ako budu igrali kao u prethodna dva meča, naravno ne računajući poslednjih 20 minuta sa Švajcarskom. Dok ima nade, mora da se igra. Po meni je Brazil jedan od favorita. Biće momcima teško, ali svi moramo da verujemo u njih, kao i oni sami u sebe.
 
Bilo je i priča da Pešić kao najbolji strelac Superlige zaslužuje poziv u reprezentaciju. Svojevremeno je i bio na širem spisku selektora Orlova Mladena Krstajića?
 
– Svakom fudbaleru je cilj da igra za reprezentaciju, ali ja ne bih više da pričam o tome. Uvek ću da navijam za reprezentaciju i za te momke koje većinom znam, iz mlađih dana. Nisam razgovarao sa selektorom, poštujem svačije mišljenje. Napravio je dobru ekipu. Zatim je tema promenjena. Pričalo se o Zvezdi i pripremama, ali o njegovom statusu.
 
Dok je ekipa bila na Zlatiboru, Pešić je otišao, a odmah se pojavila priča da je otišao da potpiše ugovor sa nekim drugim klubom?
 
– Imao sam upalu tetiva, pa mi je trener dao dan i po slobodno. Da se ne bi rizikovalo. A svašta se pričalo, a istina je da sam ovde. I da „nameštam“ glavu i da se spremam za kvalifikacije za Ligu šampiona.
 
U Ljutice Bogdana je stigao i Nikola Stojiljković, samim tim konkurencija u napadu je veća?
 
– Znamo se dugo, pošto smo igrali od petlića zajedno. Dobar je fudbaler, dobar je dečko… Čim je iz Niša, mora da bude dobar. Šalu na stranu. Pojačali smo se dosta, na svakoj poziciji ima po dva tri igrača. Može da se kaže da je „niški klan“ sada na istom. Otišao je Luka Ilić, a došao Stojiljković. Opet smo na istom, ali nikada se ne zna. Možda dođe još neki Nišlija.

Da li se čuješ sa još jednim Nišlijom, Radonjićem, koji je na Svetskom prvenstvu?

 
– Čujemo se često, dopisujemo se. Drago nam je bilo kada je zaigrao protiv Švajcarske. Teško mu je bilo, kao i svima. Taj dan, posle utakmice, ujedno je i najteži.

Da li već razmišljate o APOEL-u gledajući da ste favorit protiv Spartaksa?

– Kada vam je Vladan Milojević šef, teško da možete da razmišljate o nekoj drugoj utakmici, pre ove aktuelne. I Mondijal je pokazao da nema lakih protivnika. Mi se već polako spremamo za Letonce. Prvo treba njih da pobedimo, pa onda da razmišljamo o nekim sledećim protivnicima. Možda to i ne bude APOEL. Možda i oni ispadnu. Tako da se nikada ne zna. Na početku razgovora već je bilo priče o eventualnom transferu.

Da li bi idealan scenario bio, plasman u Ligu šampiona, pa onda selidba u slučaju dobre ponude?

– Biću iskren. U fudbalu ne možeš da biraš kada ćeš da ideš. Voleo bih da uđemo u Ligu šampiona, a da poslednjeg dana bude neka odlična ponuda i da odem. To je idealno. Ali sada je cilj Liga šampiona, da napravimo korak više u odnosu na prošlu sezonu. Ako ne bolju, barem istu. Samo što bih dodao i Kup – rekao je Pešić.

Da li bi to zaista bio najbolji scenario, s obzirom da bi tada samo gledao kako Zvezda igra u eliti, ali ne i on sa njima. Kako bi mu tada bilo?

– Teško. Ali znate kako, to su sada sve teške priče. I neki put za dobrobit kluba neko ode, kad se nako najmanje nada. Ali ja sam tu, a cela ekipa zna šta nam je činiti. Da probamo… Znamo da je teško, ali barem da probamo. Isken, da budem, ako ne Liga šampiona, onda barem Liga Evrope, kao prošle godine. Imamo kvalitet, a došla su i pojačanja, Meleg, Stojiljković

Na treningu si rekao da je granica ove sezone ’40’?

 
– Ma to je bila šala. Kosan i ja se šalimo. U ekipi za atmosferu je zadužen Marko Gobeljić, a sada se nameće i Stefan Hajdin. U stručnom štabu, to je Kosan.
 
Da li će i sledeće sezone biti podjednako dobar asistent, kao i strelac?
 
– Ni ove sezone se ništa neće promeniti. To uvek govorim, za mene su golovi i dodavanja isto. Uvek ću da budem asistent, nemam problem sa tim. Ako se ove sezone Stojiljko i ja budemo slagali kao Boaći, biće dobro. 

 

 
 
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter