0
Fudbal

MONDIJAL: Kraj za Poljake, kolumbijska ‘kaznena ekspedicija’ pregazila Levandovskog i ekipu! (VIDEO)

Objavljeno: 24.06.18 u 22:02

Fudbalska reprezentacija Kolumbije pobedom nad Poljskom zadržala je šansu da se domogne nokaut faze, dok su Poljaci porazom od 3:0 izgubili i teoretsku mogućnost za dalji plasman.

U prvih 15 minuta, sem dve lopte koje su Poljaci bez uspeha ubacili u kazneni prostor Kolumbije, najinteresantniji događaj bila je povreda golmana Kolumbije Davida Ospine, koji je posle jednog duela u šesnaestercu ostao da leži na travi. Činilo se da neće moći da nastavi utakmicu, ali je stegao zube i vratio se među stative.

Poljaci su probali preko Zielinskog, ali je udarac izblokiran, pa su dobili treći korner na meču, nakon kog nisu uspeli da priprete.

Kolumbijci su u 20. minutu imali priliku da iz kontre ugroze Poljake, ali su prekombinovali, da bi potom lopta Agilaru pobegla u gol-aut, iako je moglo da bude izuzetno opasno po Šćesnog. Dva minuta kasnije Pazdan je sprečio opasan centaršut, usledila je kontra, ali je centaršut po zemlji Roberta Levandovskog bio nešto lošiji, pa je Kolumbija uspela da se odbrani.

Nova prilika usledila je u 25. minutu, nova kontra Kolumbijaca, ali Falkao i Kvadrado nisu uspeli da iskoriste razuđenost odbrane Poljske, pošto je Falkao otišao previše u stranu, pa je pas za fudbalera Juventusa Pišček lako izbacio van igre.

Prvu veliku priliku Kolumbija je imala preko Kvadrada u 37. minutu, ali je on iz neposredne blizine šutirao pravo u Ščesnog, ali je tri minuta kasnije rezultat posle akcije iz kornera i centaršuta Rodrigeza bio 1:0 nakon što je Džeri Mina glavom zatresao mrežu.

(Youtube/RTS Zvanični kanal)

U drugom delu očekivalo se da Poljaci zaigraju ofanzivnije, ali su umesto toga ponovo prvi pripretili Južnoamerikanci preko Kvadrada.

Ipak, u 58. minutu Levandovski je došao u situaciju „jedan na jedan“, ali je Ospina sjajno ušao u šut, nakon čega je ostao da leži na travi jer ga je lopta pogodila ugrudi.

Nije bilo uzbuđenja uprkos jalovoj inicijativi Poljske sve do 70. minuta, kada je pukla kontra, a Falkao lako zatresao mrežu za 2:0.

(Youtube/RTS zvanični kanal)

Pet minuta kasnije, Kvadrado je i definitivno rešio pitanje pobednika nakon nove kontre i rutinski plasirane lopte u ugao gola koji je čuvao Ščesni.

(Youtube/RTS zvanični kanal)

Ovom pobedom Kolumbija je došla do prva tri boda i posle dva kola zauzima treće mesto, iza Japana i Senegala sa po četiri, a pobeda nad Afrikancima donela bi im i plasman u narednu rundu. Što se tiče Poljske, oni su ostali bez šansi da se domognu nokaut faze, pa će protiv Japana pokušati da osvoje prvi bod na turniru.

Poljska – Kolumbija 0:3 (0:1)
(Mina 40, Falkao 70, Kvadrado 75)

Poljska
Ščensni – Pišček, Bednarek, Pazdan – Berešinski, Krihovjak, Goralski, Zielinjski, Ribus – Kovnacki Levandovski

Kolumbija
Ospina – Arijas, Mina, Sančez, Mohika – Agilar, Barios – Kvadrado, Rodrigez, Kvintero – Falkao 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter