0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ŠVAJCARCI IM OKRENULI LEĐA: Džaka i Šaćiri na žestokom udaru u zemlji za koju igraju!

Objavljeno: 23.06.18 u 09:30

Švajcarci nisu svi kao što su Albanci u njihovim redovima, oni ipak imaju neke vrednosti koje cene bez obzira na sve.

Tako je i u slučaju Džerdana Šaćirija i Granita Džake koji bi u nekoj drugoj zemlji verovatni bili heroji zbog dva gola za trijumf nad Srbijom, ali ne i u Švajcarskoj gde su ih brže bolje osudili.

Razlog? Sramne proslave oba gola jer su tom prilikom prekršili davno dato obećanje kada se radi o nacionalnom fudbalskom timu.

Naime, 2014. godine u novembru svi ‘albanski Švajcarci’ obećali su da više u dresu Švajcarske neće proslavljati gol pokazujući albanskog orla, što su poštovali sve do petka uveče i utakmice protiv Srbije.

Granit Džaka je u 55. minutu izjednačio na 1:1 i brže-bolje prekrstio prste imitirajući simbol iz, kako kaže, njegove domovine.

– Muško obećanje koje su nam dali 2014. godine trajalo je do petka uveče, do Srbije – piše švajcarski ‘Blik’, koji je inače potencirao provokacije pre utakmice, ali prekršeno obećanje ne praštaju.

Džaku to ne zanima.

– Iskreno, nije me briga. Protivnici me uopšte nisu interesovali. To je bilo za moje ljude, koji su me uvek podržavali i one odakle su koreni mojih roditelja. To su bile jednostavno čiste emocije – izjavio je Džaka posle meča.

Isto je gol proslavio i Šaćiri, kada je u 90. minutu zadao pravi udarac u zube srpskoj reprezentaciji. On je rekao da to nema nikakvu političku konotaciju, ali svi vrlo dobro znamo da nije tako.

Znaju i Švajcarci, zato su u ovom slučaju okrenuli leđa svojim najboljim reprezentativcima.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter