0
Fudbal

MONDIJAL: Odigran najefikasniji meč Mondijala, Belgija surova protiv hrabrog Tunisa

Objavljeno: 23.06.18 u 15:54

Fudbalska reprezentacija Belgije lako je izašla na kraj sa Tunisom, pošto je u meču 2. kola grupe G savladala Tunis rezultatom 5:2.

 

Sam početak je nagovestio da neće biti jednostavno po Tunižane, pošto je Ben Mustafa napravio grešku, ali Lukaku nije uspeo da iskoristi poklon. 

No, spasa nije bilo nešto više od sto sekundi kasnije, pošto su u šestom minutu Belgijanci došli do vođstva, nakon što je Jusef napravio faul nad Azarom, a sudija posle konsutlacija sa VAR tehnologijom pokazao na belu tačku.

U 16. minutu bilo je već 2:0, pošto je Lukaku sjajno okončao akciju svoje ekipe i udarcem po zemlji pogodio dalji donji ugao Tunižana.

Praktično u narednom napadu Bron je smanjio nakon slobodnog udarca i šuta glavom, ali je sve nade u preokret odagnao Lukaku drugim golom u trećem minutu nadoknade za 3:1.

Već početak drugog dela doneo je i gol Azara za 4:1, nakon čega su igru napustili i Lukaku i Azar, a umesto njih su zaigrali Felaini, odnosno Batšuai. Upravo je Batšuai mogao da se proslavi, pošto je propustio nekoliko više nego izglednih šansi pre nego što je u prvom minutu sudijske nadoknade pogodio za 5:1.

Do kraja meča Tunis je smanjio na 5:2 preko Hazrija. 

Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018, 2. kolo grupe G

BELGIJA – TUNIS 5:2
(Azar 6 penal, 51, Lukaku 16, 45+4, Batšuai 90+1 – Bron 18, Hazri 90+3)

Stadion: Otkritje Arena u Moskvi
Kapacitet: 45.360
Sudija: Džejr Marufo (SAD)

Belgija (3-4-2-1): Kurtoa – Vertongen, Bojata, Aldervejreld – Menije, De Brujne, Vitsel, Karasko – Mertens (Tilemans), Lukaku (Felaini), E. Azar (Batšuaji)

Tunis (4-3-3): Ben Mustafa – Merija, S. Ben Jusef (Benaluan), Bron (Nagez), Malul – Škiri, Badri, Sasi (Sliti) – F. Ben Jusef, Hazri, Kaui

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter