7
Fudbal

FOTO:STARSPORT

DŽAKA OŠTAR NAKON MEČA: Ovo je pobeda za moju otadžbinu, baš me briga što neki misle da sam vređao

Objavljeno: 23.06.18 u 00:26

Granit Džaka nije promenio ploču ni posle utakmice.

Naturalizovani Švajcarac imao je zanimljive poruke i nakon meča.

Šaćiri i Džaka bili su junaci ove utakmice, jer su svojim golovima omogućili nova tri boda na Mondijalu. Golove protiv Srbije oni su proslavili provokativnom gestikulacijom.

– To su bile čiste emocije. Prvih 15 minuta uopšte nismo igrali. Srbija je bila dobra, stvorila dosta šansi. Nismo bili zadovoljni prvim poluvremenom. Ali, reagovali smo u nastavku. Ovo je veliki korak na psihološkom planu za nas, počeo je priču ovaj igrač.

Na pitanje zašto je burno proslavio gol imao je jasan odgovor.

– Ovo je za mene bila posebna utakmica. Za moju porodicu u Švajcarskoj, ali i za onu iz Albanije i sa Kosova. Ovo je pobeda za njih, uvek su mi pružali podršku. To nije bila poruka protivniku, ali me briga za reakcije… Ovo je za moju otadžbinu, odakle su moji roditelji, rekao je igrač porklom sa juga Srbije.

Igrač utakmice ipak nije on, nego Džerdan Šaćiri.

– Zaslužili smo pobedu, pokazali smo jak karakter. Morate da pobeđujete u velikim utakmicama. Igrali smo kao prava ekipa. Iskreno, samo smo hteli da odradimo svoj posao na najbolji način i to smo uradili. Ovo nema veze sa politikom, već sa fudbalom, rekao je strelac izjednačujućeg gola.

O proslavi gola uz pokazivanje orla nije mnogo želeo da priča.

– Ne želim da pričam o tome. U fudbalu uvek ima emocija. Videli ste šta sam uradio, ali to je već sada prošlost.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

0
0

7 Komentara

  1. Pa dobro covjek i kaze sta je trebao reci ja volim Srbiju hahaha a jesmo ludi narod majko moja. Pa ko je nama kriv sto nam smetaju Djokoviceva tri prsta u vazduhu pa ih covjek vise i ne podize sto Krstajic kaze da je iz BiH a ne iz REPUBLIKE SRPSKE, sto aplaudiramo tamo nekoj djeci koji se slikaju sa zastavama šahovnicara i nasom a neznaju da je ta šahovnica pola miliona srba sto pobila sto protjerala.Jadan si moj srbine..

    0
    0
    Odgovori
  2. FSS da zatrazi od Fifa Disciplinske da ih ostro kazni. Ne dao bog da su tako nesto nasi uradili…! Ili da su nasi momci reagovali na njihov primitivizam,bilo bi svasta. Ovo je bila cista (prljava, nacionalisticka ) politika koju su uneli u sportski dogadjaj. Zato moraju biti drasticno kaznjeni,pa i suspendovani. Bas me interesuje kako ce FIFA ovo procesuirati, ako ce uopste.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter