0
Fudbal

MONDIJAL: Kostarikanci se branili kao lavovi, ali su im Nejmar i Kutinjo presudili u nadoknadi (VIDEO)

Objavljeno: 22.06.18 u 15:55

Selekcija Brazila je u drugom kolu Svetskog prvenstva uspela da upiše prvu pobedu na Mondijalu.

Brazil je sa 2:0 nadigrao selekciju Kostarike u Sankt Petersburgu.

U duelu dve američke države, nismo videli nijedan pogodak, ali mnoštvo prilika pogotovo na golu koji je branio Kejlor Navas. Prvu dobru šansu imao je već u 3. minutu Kutinjo kada nije uspeo da savlada golmana Real Madrida.

Uspevali su Kostarikanci na startu da zaustave Nejmara, ali i da zaprete u 13. minutu kada je Borhes sjajno istrčao, međutim nije bio precizan u realizaciji. Kostarika je pretila iz kontranapada, mada je imala znatno manji posed od rivala, imala je više udaraca ka golu.

Dobra odluka sudije Kujpersa koji je u 25. minutu utakmice opravdano poništio gol Gabrijela Žezusa koji je prilikom centaršuta nalazio najbliže golmanu Navasu.

Kako u prvom, tako i u drugom. Brazilci su imali više loptu u nogama i napadali češće, na samom startu drugog dela utakmice je ozbiljnu priliku ponovo imao Žezus ali je sjajno odbranio Kejlor Navas. U situaciji pre te, Brazilci su pogodili i prečku.

Iz još jedne kontre je Kostarika mogla opasno da zapreti, međutim Bolanjos je u presudnom momentu dao dug for te nije ni uspeo da namuči Alisona u toj situaciji.

Možda i ključna situacija na utakmici odigrala se u 78. minutu kada je Gonzales oborio Nejmara u svom kaznenom prostoru, pa je arbitar Kujpers pokazao na belu tačku. Međutim, Holanđanin je ipak želeo da pogleda VAR snimak i gotovo iz prvog gledanja poništio svoju odluku. Usledili su žustri prigovori Brazilaca, a ‘platili su ih’ Nejmar i Kutinjo žutim kartonima.

Do kraja utakmice je inicijativa bila na strani Brazila, napadali su izabranici Titea ali je Kejlor Navas branio i nemoguće. Međutim, u prvom minutu nadoknade utakmice stvorila se gužva u kaznenom prostoru Brazila, Žezus je uposlio Kutinja koji je uspeo da donese pobedu svojoj selekciji. Kostarikanci su potom bili svensni da je svaka šansa za osvajanje prvog boda ispuštena, te je Brazil došao do još jednog gola preko Nejmara.

BRAZIL – KOSTARIKA 2:0 (0:0)

(Kutinjo 90+1, Nejmar 90+7)

Stadion: Sankt Peterburg
Kapacitet: 68.134
Sudija: Bjorn Kujpers

BRAZIL (4-2-3-1): Alison – Fagner, Tijago Silva, Miranda, Marselo – Kazemiro, Paulinjo (od 68. Firmino) – Vilijan (od 46. Daglas Kosta), Kutinjo, Nejmar – Gabrijel Žesus.

KOSTARIKA (5-4-1): Navas – Gamboa (od 74. Kalvo), Akosta, Gonzales, Duarte, Ovijedo – Venegas, Guzman, Borhes, Ruiz – Urenja (od 55. Bolanjos).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter