1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

TOŠIĆ: Znamo šta nas čeka protiv Švajcarske

Objavljeno: 20.06.18 u 11:48

Od Duška Tošićanavijači očekuju da, poput duela sa Kostarikom, i protiv Švajcarske predstavlja pravi bedem u poslednjoj liniji i da stabilnost timu na putu ka plasmanu među 16 najboljih.

A rival nije nepoznanica…

Znamo kakve napadače imaju, gledali smo i dosta analiza. Treba da obratimo pažnju na Harisa Seferovića, Džerdana Šaćirija, Stefana Zubera, a Švajcarska ima igrače i ne menja ih godinama. Moramo da se suprotstavimo kao i u prvom meču, da svih 11 igrača igra i odbranu, jedino tako možemo da pobedimo. Model iz prvog meča treba da preneesemo, a Švajcarci imaju i mane i vrline. Ne bih da mnogo pričamo o njima, kao ni oni o nama, rekao je Tošić na konferenciji za medije.

Imaju naši reprezentativci podršku ne samo navijača, već i bivših fudbalera i legendi nacionalnog tima:

Zvao je Piksi ne samo mene, već i druge igrače. Možemo mnogo toga da naučimo od bivših reprezentativaca, i Siniše Mihajlovića, Dejana Stankovića, Sava Miloševića… Čitav narod je uz nas. Gledao sam pre dva dana slavlje u Beogradu, Banjaluci, Užicu… To nam daje još veću snagu i veru da možemo da uradimo nešto. Kada ćemo ako ne sad, sada je vreme, moramo da uradimo sve da pobedimo. Šta smo pričali sa našim asovima, neka ostane među nama.

Tošić veruje da će ovaj meč biti drugačiji u odnosu na prvi protiv Kostarike

Biće drugačija utakmica, Kostarika je igrala dosta povučenije, sa trojicom u srcu odbrane i nadam se da će Duća Tadić imati više prostora da pokaže talenat. Sada je pritisak na njemu, dodao je Tošić kroz smeh.

Jedno od glavnih pitanja jeste stanje ramena našeg štopera:

– Rame je ok, malo me boli, biće dobro. Biće teže sa Švajcarskom, sada je moranje i nama i njima. Pokušaćemo da pobedimo i da se plasiramo dalje. Svi znamo šta donosi trijumf, svesni smo svega, možda smo uživali jedan dan posle Kostarike, ali nije bilo slavlja. To je već prošlost. Treba iskoristiti ovu šansu i nadam se da ćemo doneti slavlje srpskom narodu.

Za kraj, Tošić je otkio da su igrači gledali utakmicu Rusija – Egipat, kao i da se nada da će zajednički slaviti plasman među 16 najboljih:

– Gledali smo utakmicu. Mi Srbi podržavamo Ruse i oni nas, imamo poseban odnos između zemalja. Osećamo se kao kod kuće, imali smo sjajnu podršku u Samari i znamo da će navijati i u petak za nas. Oni su prošli grupu, nadamo se da ćemo je imati još jedan razlog da zajedno slavimo posle Švajcarske, zaključio je Tošić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter