0
Evrokupovi

FOTO: FC Coleraine

REČ-DVE O RIVALIMA: Šta čeka Radnički i Spartak, i ko to beše pljevaljski Rudar (FOTO)

Objavljeno: 20.06.18 u 16:50

Fudbaleri Partizana, Radničkog iz Niša i Spartaka iz Subotice dobili su danas imena rivala u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Neka imena su egzotična, neka sa druge strane veoma dobro znana.

Partizan – Rudar iz Pljevalja

Pljevaljci su proteklu sezonu okončali kao šestoplasirani, ali su, zbog toga što Grbalj i Zeta nisu dobili licencu, ušli u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Klub je pretrpeo velike promene, ekipu su napustili između ostalih bivši fudbaler Crvene zvezde Stevan Reljić i legendarni golgeter Radomir Đalović, koji je bio član Budućnosti prošle godine kada su igrali protiv Partizana.

Poslednji put su Evropu igrali u sezoni 2016/2017, kada ih je albanski Kukeši izbacio u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope rezultatom 2:1, a najveći uspeh postigli su u sezoni 2013/2014, kada su se domogli drugog kola gde je bolji bio poljski Slask sa 6:2.

Spartak Subotica – Kolerajn

Rival subotičkog Spartaka je poluprofesionalna ekipa iz okruga Londonderi u Severnoj Irskoj, i nastupa na stadionu koji se zove „Showgrounds“ koji ima nešto preko 13.000 mesta.

Osnovani su davne 1927. godine, u međuvremenu su se zvali Kolerajn Atletiks i Kolerajn Aleksandra. 

U istoriji su jednom bili šampioni (sezona 1973/74), osam puta su igrali evropske kvalifikacije i uvek su završavali takmičenje u prvom kolu. 

Prošle godine bolji je bio Havesund iz Norveške sa ukupno 7:0.

Trener je Oran Kirni, a ekipu čine najviše fudbaleri iz Severne Irske, uz trojicu iz Republike Irske.

Prošlu sezonu su završili kao drugoplasirani tim šampioanta Severne Irske.

Radnički Niš – San Žulija (Andora) ili Gzira (Malta)

Fudbalski klub San Žulija iz istoimenog grada u Andori osnovan je 1982, i za ovih 36 godina tri puta je igrala u drugom kolu kvalifikacija za prvo Kup UEFA, a potom Ligu Evrope.

Osvojili su dve titule šampiona (2005. i 2009), u ekipi imaju čak 12 Španaca, a prošle sezone Skenderbeg ih je izbacio iz kvalifikacija za Ligu Evrope rezultatom 6:0.

Sa druge strane, Gzira je osnovana 1947, do sada su samo jednom nastupili u Evropi, i to pre 45 godina, kada je u sezoni 1973/1974 Bran bio bolji rezultatom 9:0.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter