0
Fudbal

MONDIJAL: Japanci režirali novi šok! Tragična sudbina Kolumbijaca napravila haos u grupi H (VIDEO)

Objavljeno: 19.06.18 u 15:54

Fudbaleri Japana iznenadili su Kolumbiju i ostvarili trijumf od 2:1 (1:1) u prvom kolu grupe H Mondijala u Rusiji.

Grupa H možda ne obiluje kvalitetom ili zvezdama Svetskog fudbala, ali je zasigurno jedna od najujednačenijih na ovogodišnjem Mondijalu u Rusiji.

U prvih pet dana i 14 odigranih utakmica nismo videli nijedan crveni karton, a onda smo u petom minutu meča između Kolumbije i Japana ga dočekali. Dobio ga je Karlos Sančez jer je rukom sprečio gol Japanaca i kažnjen je isključenjem, ali i penalom za azijski tim.

Izveo ga je vezista Borusije iz Dortmunda, Šinđi Kagava, pucao po sredini gola po zemlji i kompletirao šokantan početak meča u Saransku na Mordovija areni.

Kako dalje? Južnoamerikanci su bili apsolutni favoriti i na ovom meču, ali i u celoj grupi, a posle samo pet minuta igre sve se promenilo za 180 stepeni.

Sada su Kolumbijci morali da jure zaostatak sa igračem manje, a dok su još imali snage u prvom poluvremenu to su činili vrlo dobro.

Imali su inicijativu i ređali su se napadi pred golom Kavašime, a onda je u 39. minutu stiglo izjednačenje. Radamel Falkao je dobio sumnjiv prekršaj na ivici kaznenog prostora, a slobodan udarac izveo je Kintero tako što je poslao loptu po zemlji ispod živog zida, a golman Japana, uistinu, vrlo sporo reagovao.

Međutim, Kolumbijci su i pored pauze od oko 15-ak minuta, u drugom poluvremenu ostali bez snage, što je i razumljivo. Prepustili su loptu Japancima, a oni kao poznate ‘radilice’ su iz minuta u minut pojačavali pritisak.

I nagrada je stigla u 73. minutu. Keisuke Honda, koji je ušao u igru malo pre toga, izveo je korner na peterac, a tamo je inače snažnije Kolumbijce nadskočio Osako i glavom pogodio stativu pa mrežu. Ospina je bio potpuno nemoćan.

Kolumbijci su navalili ponovo posle toga, a Japanci se povukli, što je moglo da ih košta kada je Hames Rodrigez imao veliku priliku u 78. minutu. Ali izblokiran i do kraja su svi napadi završavani bez većih prilika za gol.

Japan je prva azijska selekcija koja je savladala južnoameričku na Svetskim prvenstvima, a Kolumbija sada mora da se čupa protiv Poljske za pet dana u Kazanju, što je sve samo ne lako.

Kolumbija – Japan 1:2 (1:1)
(Kintero 39 – Kagava 6 p, Osako 73)

Mordovija Arena u Saransku
Sudija: Damir Skomina (Slovenija)
Crveni karton: Karlos Sančez (Kolumbija) u 4. minutu

KOLUMBIJA (4-2-3-1): Ospina – Arijas, Muriljo, D. Sančez, Mohika – Lerma, K. Sančez – Kvadrado (od 31. Barios), Kintero (od 59. Ridrigez), Izkjerdo (od 70. Baka) – Falkao.

JAPAN (4-2-3-1): Kavašima – H. Sakai, Jošida, Šođi, Nagatomo – Hasebe, Šibasaki (od 80. Jamaguči) – Haraguči, Kagava (od 70. Honda), Inuji – Osako (od 85. Okazaki).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa H, prvo kolo:

Kolumbija – Japan 1:2 (1:1)
(Kintero 39 – Kagava 6 p, Osako 73)

17.00 Poljska – Senegal

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter