0
Fudbal

MONDIJAL: Šveđanima VAR doneo tri boda na ‘dosadnoj’ premijeri (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.18 u 15:51

Prva utakmica grupe F na Mondijalu nije mnogo toga lepog ponudila gledaocima.

Tvrd meč, sa dosta udaranja, ali bez mnogo šansi i lepih poteza otvorio je današnji dan.

Selekcija Švedske došla je do prva tri boda nakon pobede protiv Južne Koreje u prvoj utakmici grupe F na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Ni jedni ni drugi nisu imali mnogo želje za igraom, a ishod utakmice dobili smo nakon jedanaesterca u korist Švedske.

Početak utakmice bio je monoton i bez ikakvih uzbuđenja. Prvu veliku šansu na meču beležimo sredinom prvog dela utakmice, kada je Markus Berg dobio idealnu loptu od Ole Toivonena, imao je priliku da sam šutira sa peterca, ali je njegov udarac odbranio je debitant na Mondijalu golman Čo. Ovo je možda jedan od najvećih promašaja dosadašnjeg dela Svetskog prvenstva. Seletor Južne Koreje morao je rano da počne sa izmenama usred povrede levog beka Parka, umesto koga je ušao Kim Vu. Do kraja meča Korejci su se povukli, ali selekcija Švedske nije bila konkretna u završnicama napada. Ovo je ujedno i najgrublje prvo poluvreme na Mondijalu sa čak 23 prekršaja.

Početkom drugog dela prvi put na meču zapretila je Koreja preko Koa, ali njegov udarac otišao je pored gola. Nakon ove šanse i Forsberg je pokušao glavom na suprotnoj strani, što je obećavalo mnogo bolji fudbal u nastavku. I konačko Švedska je u 64. minutu došla do vođstva preko penala koji je sviran pomoću VAR tehnologije. Glavnom arbitru meča kolege su signalizirale da prekine meč, nakon Kimovog rušejna Klaesona, sa jedanaest metara precizan je bio kapiten Grankvist. Do kraja meča Južna Koreja imala je par pokušaja koji su bili bezopasni po gol, a Šveađnima nije na pamet palo da krenu napred, pa je rezultat ostao nepreomenjen.

(VIDEO:YouTube/SPORT FOTI)

ŠVEDSKA – JUŽNA KOREJA 1:0
/Grankvist 65pen/

Nižnji Novgorod.
Stadion: Nižnji.
Gledalaca: 43,319
.

Sudija: Žorž Kapdevil (Francuska).

Švedska (4-4-2): Olsen – Lustig, Janson, Grankvist, Augustionson – Klason, Ekdal, Larson, Forsberg – Toivonen, Berg.

Južna Koreja (4-4-2): Čo – Li, Kim, Jang, Park (od 28. Vu) – Ki, Ko, Hvan, Sung Li – Son – Kim.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter