0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SELEKTOR KRSTAJIĆ NAKON UTAKMICE: Možda nije bila neka igra, ali se videlo srce i kompaktnost

Objavljeno: 17.06.18 u 17:21

Selektor reprezentacije Srbije zadovoljan je viđenim nakon prve utakmice.

Srbija je minimalnom pobedom protiv Kostarike otvorila Mondijal.

Na samom startu Mondijala Orlovi su imali težu prepreku nego što se očekivalo. Tvrda reprezentacija Kostarike nosila se sa našim momcima do samog kraja meča. Selektor naše reprezentacije zadovoljan je viđenim na prvoj zvaničnoj utakmici na tom mestu.

– Bez obzira što smo pokušavali da spustimo loptu na zemlji, znali smo da ćemo u slučaju pobede dobiti mir pred duel sa Švajcarskom. Da smo, ne daj Bože, izgubili, mediji bi tražili uzorke poraza. Hvala Bogu, dobili smo, ali moramo s obe noge da ostanemo na zemlji, počinje svoje viđenje meča Krstajić.

Timski duh i dobra atmosfera ključ su pobede po mišljenju selektora.

– I pre ove utakmice sam govorio da je atmosfera najvažnija. Nije bilo lažne skromnosti u našim izjavama da je ambijent u ekipiu sjajan. Nismo lagali javnost! Neki su mislili da to pričamo kako bismo, eventualno, sakrili probleme. Moram i da pohvalim igrače, jer su posle tri sedmice prirpema došli ovde, znajući da neće moći na more sa porodicama i devojkama. Možda nije bila neka igra, ali se videlo srce i kompaktnost. Ovo zajedništvo pokazuje kako možemo da igramo.

FOTO: STARSPORT

Prokomentarisa je i mladi stručnjak pritisak pod kojim su bili on i ekipa.

– Takav mi je život. Još 1992. godine mi je bačena kocka da se borim. Imam jaka leđa, sve mogu da istrpim. Bitno je da su igrači bili mirni. Da su, ne daj Bože, poraženi, ja bih bio taj koji bih izašao u javnost i zaštitio ih, jer su oni zaslužni što smo se kvalifikovali. Bili su omalovažavani u poslednih pet, šest godina. Malim delom su i sami krivi za to, ali bilo je do organizacije našeg fudbala. Sad je drugačije, rekao je on.

Način igre i viđeno na terenu raduju Krstajića.

– Najviše se raduje odnos, način na koji su se momci ponašali. Bilo je dobrih i manje dobrih detalje, pojedini mogu da se isprave, ali je najbitnije što smo održali dobru atmosferu pred Švajcarsku. Javnost se uverila da smo delovali kao ekipa. To bi trebalo zadržati. Kao i mirnoću. Ne treba leteti, nego analizirati meč čim se vratimo u Kaljinigrad. Što će se i desiti. Uradili smo dobar posao, ali nam predstoje još dve teške utakmice.

Fokus našeg tima sada se pomera ka Švajcarskoj, o pripremama za taj meč, on je dodao:

– Sve protivnike u grupi smo jednako analizirali. Sad samo sledi šlag na tortu. Analiza je završena stvar, jer i Švajcarci znaju nas koliko i mi njih, mirno je završio Krstajić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter