0
Fudbal

FOTO: FIFA

MONDIJAL: Meksiko bacio na kolena šampiona, Markez ušao u istoriju (VIDEO)

Objavljeno: 17.06.18 u 18:59

Reprezentativci Meksika napravili su pravi podvig pobedom nad Nemačkom u prvom kolu grupne faze.

Epilog kakav je malo ko mogao da očekuje, ujedno i prvo iznenađenje Mondijala.

Igrači Meksičke reprezentacije predvođeni Čičaritom Ernandezom zasluženo su došli do pobede u prvoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Rusiji i to protiv ni više ni manje nego ekipe koja brani trofej, reprezentacije Nemačke. Svojom inicaijativom i borbenošću od prvog minuta pokazali su šta im je cilj i tako došli do velikog podviga. Igrač njihove selekcije Rafael Markez ušao je u istriju svetskog fudbala, sa pet Mondijala na kojima je igrao.

Od samog starta moglo se nagovestti kako će ova utakmica izgledati, jer je u prvom minutu meča Lozano prošetao kroz kazneni prosto Nemačke, ali je Boateng sjajnim klizećim startom sprečio da se nešto više dogodi. Meksikanci su ređali šuteve ka golu Nojera, ali je golman Bajerna iz Minhena sve skinuo Morenu Ereri.

Prvu dobru šansu ‘panceri’ su imali sredinom prvog dela kada je na centaršut Kedire desni bek Meksika Salsedo zakačio loptu i plasirao je tik pored stative. Zatim su se ređale šanse na obe strane prvo Vernera, potom i Tonija Krosa, ali mreže su mirovale. Krajem prvog dela meča Meksiko apsolutno zasluženo dolazi do prednosti golom Lozana na asistenciju Čičarita Ernandeza. Nemci su imali brzi odgovor na ovo i umalo poravnali rezultat kada je Kros krajem prvog dela bogodio prečku, ali do kraja poluvremena rezultata ostaje nepromenjen.

Meksiko i u drugom poluvremenu nastavlja po starom kada su Karlos Vera i Čičarito bili u kontranapadu, ali loša komunikacija upropastila je uvaj napad. Igrač Borusije Marko Rojs ušao je u drugom delu i uneo živost u igru svog tima, pokušao je da u 71. minutu matira golmanan Meksika, ali je i on bio neprecizan.

74. minut ovog meča ostaće upisan u istoriji fudbala. Rafa Markez zamenio je Andreasa Gvardada i upisao svoje peto učesšće na Mondijalu, što je istorijski trenutak za svetski fudbal.

Do kraja meča igrale su se ‘viktorije’ pred golom Očoe. Bilo je dosta šuteva i pokušaja, ali sve je to bilo bezuspešno. Mario Gomez pokušao je sa ivice peterca, ali i to je otišlo daleko od gola Meksika. Krajem meča Julijan Brant projektilom je pogodio stativu, što je bila i poslednja šansa na ovom meču.

(VIDEO:YouTube/Football World)

NEMAČKA – MEKSIKO 0:1
/Lozano 35/

Stadion: Lužnjiki u Moskvi
Kapacitet: 81.000
Sudija: Alireza Fagani (Iran)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Boateng, Humels, Platenhart (od 79. Gomez) – Kedira (od 60. Rojs), Kros – Miler, Ozil, Draklser – Verner (od 86. Brant).

MEKSIKO (4-2-3-1): Očoa – Salsedo, Ajala, Moreno, Galjardo – Erera, Gvardado (od 74. Markez) – Lajun, Vela (od 59. Alvarez), Lozano (od 66. Himenez) – Ernandez.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter