0
Fudbal

MONDIJAL: Pogba najsrećnijim golom u karijeri spasio Francusku velike bruke! (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.18 u 13:52

Fudbaleri Francuske mnogo teže nego što se očekivalo savladali su Australiju sa 2:1 (0:0) u prvom kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Na stadionu u Kazanju, fudbaleri Francuske bili su apsolutni favoriti protiv Australije, ali su ‘kenguri’ pokazali dve stvari. Prvu, da danas baš svi igraju fudbal, pogotovo na završnom turniru Svetskog prvenstva, a druga su slabosti ‘galskih petlova’ koji imaju silan napad, ali ne i ideju kako da ga iskoriste.

To se najbolje videlo u prvom poluvremenu kada je tim Didijea Dešama imao apsolutnu inicijativu, ali su negde na terenu izgubili i Pol Pogba i Antoan Grizma, a samo je Kilijam Mbape sporadično pokušavao da ugrozi gol Metjua Rajana.

Australijancima je to odgovaralo, pa su čekali i dočekali miran kraj prvog poluvremena bez golova. Zatim se zakuvalo u nastavku.

Čekali smo 10-ak minuta na prva uzbuđenja i onda u razmaku od pet minuta videli dva penala, po jedan na obe strane.

Najpre je ispred gola ‘kengura’ oboren Antoan Grizman, sudija iz Urugvaja je pustio da se igra nastavi do prvog prekida, što je potrajalo, a onda je pregledao snimak usled reakcije VAR-a i dodelio najstrožu kaznu. Nju je rutinski izveo upravo Grizman i doveo ‘petlove’ u prednost.

Međutim, posle samo nekoliko minuta penal je dobila i Australija. Centaršut sa desne strane Samjuel Umtiti je ‘boksovao’ rukom u stilu Nemanje Vidića protiv Nemačke 2010. godine.

Zaista neshvatljiv potez štopera Francuza, a kaznio ga je Mile Jedinak sigurnim izvođenjem udarca sa 11 metara.

Očekivano, ponovo se igra preselila ispred gola Australije, ali je Dešam iz igre izveo Grizmana i Dembelea. Umesto po strani, krenula je igra dugim loptama i po sredini, a jedan takav napad, gotovo slučajno, u 81. minutu doneo je pobedonosni gol koji je pripisan Polu Pogbi.

Francuska – Australija 2:1 (0:0)
(Grizman 58 p. Pogba 81 – Jedinak 61 p)

Stadion: Kazanj Arena
Sudija: Andres Kunja (Urugvaj)

Francuska (4-3-3): Loris – Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez – Toliso (od 78. Matuidi), Kante, Pogba – Mbape, Grizman (od 70. Žiru), Dembele (od 70. Fekir).

Australija (4-2-3-1): Rajan – Rizdon, Sejnsburi, Miligan, Behič – Jedinak, Moj – Leki, Rogić (od 71. Irvin), Kruze (od 84. Arzani) – Nabut (od 63. Jurić).

 

Grupa C, prvo kolo:

Francuska – Australija 2:1 (0:0)
 (Grizman 58 p. Pogba 81 – Jedinak 61 p)

18.00 Peru – Danska

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter