4
Fudbal

FOTO: Screenshot Twitter

MONDIJAL: Nigerija ‘častila’ Hrvate sa početna tri boda (VIDEO)

Objavljeno: 16.06.18 u 22:52

U drugom meču ‘D’ grupe na Svetskom prvenstvu u Rusiji, Hrvatska je sa 2:0 (1:0) savladala Nigeriju i zaposela prvo mesto.

Nisu ‘komšije’ odigrale dobar meč u Kalinjingradu, iako su bile nošene bučnom pesomom svojih navijača. Ipak, učenici Zlatka Dalića znali su da iskoriste ‘dva’ poklona Nigerijaca. Prvo autogol u 32. minutu, a onda i penal ‘bez pokrića’ u 70. minutu, ali idemo redom…

Hrvatska ruku na srce je ušla ofanzivnije u duel sa ‘super orlovima’, ali su to sve bili jalovi napadi. Mogli bismo pre prvog gola samo pomenuti pokušaj Perišića sa 16 metara, kada je lopta završila tik iznad prečke. ‘Kockasti’ su poveli u 32. minutu posle velike greške odbrane Nigerije, Modrić je izveo korner, jedan od igrača na prvoj stativi je loptu poslao u peterac, udario je Mandžukić, a ona se od Eteboa odbila u gol – 1:0. Posle toga pokušao je i Kramarić glavom posle centaršuta Rakitića, ali je lopta otišla preko gola.

U drugom poluvremenu ništa, korener za Hrvatsku u 70. minutu i povlačenje Mandžukića sa dve ruke od strane Ekonga za penal. Siguran izvođač za ubedljivih 2:0 bio je Modrić.

Hrvatska naredni meč na Svetskom prvenstvu igra 22. juna protiv Argentine, dok će protivnik Nigerije biti Island.

HRVATSKA – NIGERIJA 2:0
/Etebo 32ag, Modrić 71pen/

Stadion: Kalinjingrad
Gledalaca: 35.212 gledalaca
Sudija: Sandro Riči (Brazil)

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Modrić – Rebić (Od 78. Kovačić), Kramarić (Od 60. Brozović), Perišić – Mandžukić.
NIGERIJA: Uzoho – Balogun, Ekong, Šehu, Idovu – Etebo, Endidi, Obi Mikel – Mozes, Ivobi (Od 62. Musa), Igalo (Od 73. Iheanačo).

‘D’ GRUPA;

Argentina – Island 1:1 (1:1)
(Aguero 19 – Finbogason 23)

Hrvatska – Nigerija 2:0 (1:0)
(Etebo autogol 32, Modrić 72 penal)

0
0

4 Komentara

  1. Hrvatska je odigrala srčano i hrabro, na na nivou kvalitate pojedinaca koje ima u momčadi ali dovoljno za tri važna boda na otvaranju svjetskog prvenstva. Ne odigrati dobru utakmicu a pobjediti takodjer je znak kvalitete.

    0
    0
    Odgovori
  2. Hrvati samo ovako i mogu da pobedjuju,kada protivnici sami sebi daju golove i iz penala,bas jadno da jadnije ne moze biti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter