0
Fudbal

MONDIJAL: Suarez se tri puta obrukao, ali je tvrdi egipatski zid ipak pukao u 90. minutu! (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.18 u 15:55

Fudbaleri Urugvaja uspeli su u poslednjim trenucima da postignu gol protiv vrlo defanzivnog Egipta i slave u prvom kolu grupe A sa 1:0 (0:0).

Ono što je odmah obeležilo meč u Jekaterinburgu jeste da je iz startne postave Egipta izostao najbolji igrač Mohamed Salah, iako je bilo selektor Ektor Kuper juče najavio da gotovo 100 odsto će zaigrati na svoj 26. rođendan.

To je u startu odseklo krila ‘faraonima’ koji su bili prilično desetkovani u napadu, ali su u odbrani bili besprekorni. Ektor Kuper postavio je dupli blok ispred gola El Šenavija, a čak i kada je on pucao, golman afričkog predstavnika bio je maestralan.

Sanjaće ga Luis Suarez kome je El Šenavi začarao mrežu danas. Čak tri stopostotne šanse imao je fudbaler Barselone, ali se u sve tri, može se reći, propisno obrukao.

Najpre je u 24. minutu šutirao traljavo sa samo tri ili četiri metra od gola, zatim na početku drugog poluvremena pogodio u koleno golmana El Šenavija, da bi nešto kasnije izašao oči u oči sa golmanom Egipta, a onda previše oklevao i čuvar mreže mu je lako ušao u noge i oteo loptu.

Zatim se probudio Edinson Kavani. Zatim je odlično tukao sa 20-ak metara iz voleja, ali je ponovo El Šenavi odbranio.

Nedugo zatim, Kavani je pogodio stativu iz slobodnog udarca, a posle odbitka se igrači Urugvaja spetljali i napucali jedan drugog, ali je već posle novog prekida sa strane (skraćenog kornera), Himenez ‘preskočio piramide’ i zakucao loptu u mrežu Egipta u 90. minutu.

 Vremena za promenu rezultata više nije bilo i Urugvaj je, ipak, zasluženo osvojio tri boda na startu Mondijala.

Egipat – Urugvaj 0:1 (0:0)
(Himenez 90)

Stadion u Jekaterinburgu
Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

EGIPAT (4-2-3-1): El Šenavi – Fathi, Al Gabr, Hegazi, Abdel Šafi – Hamed (od 51. Morsi), Elneni – Varda, Trezege, Said – Mohsen (od 63. Kahraba). 

URUGVAJ (4-3-1-2): Muslera – Varela, Godin, Himenez, Kaseres – Nandez (od 58. Sančez), Vesino, Bentankur – De Araskaeta (od 58. Rodrigez) – Kavani, Suarez.

 

Grupa A, prvo kolo:

Četvrtak:

Rusija – Saudijska Arabija 5:0 (2:0)
(Gazinski 11, Čerišev 43, 90, Dzjuba 71, Golovin 90+4)

Petak:

Egipat – Urugvaj 0:1 (0:0)
(Himenez 90)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter