0
Fudbal

MONDIJAL: Maroko je bolji od Irana, ali to nije umeo da dokaže – zato je stigla surova kazna u nadoknadi vremena! (VIDEO)

Objavljeno: 15.06.18 u 18:57

U prvoj utakmici grupe B na Svetskom prvenstvu u Rusiji, fudbaleri Irana slavili su minimalan trijumf nad Marokom uz dosta sreće na stadionu u Sankt Peterburgu.

Maroko i Iran svakako spadaju među autsajdere za prolaz u grupi B pored Portugalije i Španije, a jedina nada bila im je da pobede u prvom meču, pa da se kasnije nadaju nekom iznenađenju protiv favorita.

Međutim, upravo smo videli remi i to bez golova, u utakmici u kojoj smo videli dosta prekršaja, od čega nekoliko vrlo oštrih, a samo četiri puta je izgrednike sankcionisao arbitar Čunejt Čakir.

U prvom poluvremenu gledali smo mnogo bolji fudbal, jer su Marokanci krenuli furiozno ka golu Irana i nagovestili veći kvalitet i tehničku potkovanost u odnosu na rivala. Ali, nisu imali sreće, a ni znanja da to materijalizuju pogotkom za vođstvo.

Šanse su imali Amit Harit, Junes Belanda, El Kabi, ali lopta nije htela u gol. Onda je dva minuta pre kraja poluvremena Azmun išao oči u oči sa golmanom Maroka, ali ga je ovaj dva puta ukrotio.

Onda smo u drugom poluvremenu gledali uspavanku sve do samog finiša. Najpre je Hakim Zijeh šutirao majstorski sa distance, ali je golman Irana Beiranvand spasio svoj tim.

I onda tragedija za Maroko u poslednjim sekundama meča. Posle skraćenog kornera sa leve strane za Iran, rezervista Maroka Buhaduz je neodbranivo zakucao loptu u sopstvenu mrežu, može se reći i neshvatljivo, i tako doneo veliki trijumf azijskoj selekciji posle dve decenije na Svetskim šampionatima.

Maroko – Iran 0:0

Stadion: Sankt Peterburg
Sudija: Džunejt Čakir (Turska)

MAROKO (4-1-4-1): Munir – N. Amrabat (od 76. S. Amrabat), Benatija, Sais, Hakimi – El Ahmadi – Zijeh, Belanda, Busufa, Harit (od 82. Da Kosta) – El Kabi (od 76. Buhaduz).

IRAN (4-1-4-1): Beiranvand – Rezaejan, Češmi, Puraligandži, Hadžsafi – Ebrahimi (od 78. Montazeri) – Jahanbakš (od 84. Godos), Šodžaei (od 67. Taremi), Ansarifat, Amiri – Azmun.

 

Grupa B, prvo kolo:

Petak:

Maroko – Iran 0:0

20.00 Portugalija – Španija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter