0
Fudbal

MAMIĆ SE ‘PRAVI BOSANAC’: Ne želi nazad u Hrvatsku, a Sud BiH je obustavio postupak izručenja

Objavljeno: 15.06.18 u 15:30

Sud Bosne i Hercegovine odlučio je danas da obustavi postupak izručenja bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića Hrvatskoj, u kojoj je nepravosnažno osudjen na 6,5 godina zatvora.

Ovu informaciju novinarima je potvrdio Mamićev advokat Ivica Rajić. Mamić je posle ročišta u Sudu BiH novinarima rekao da ‘promišlja zašto mu se sve to dešava’, jer, kako je naveo, hrvatsko državno tužilaštvo tvrdi da je fudbalski klub Dinamo oštećen, a Dinamo tvrdi da nije.

– Jednostavno se pitam koji sam to deo ja i kojeg projekta. Sve što se može prekršiti u jednoj državi, prekršio je Zdravko Mamić – kazao je on, dodavši da je državno tužilaštvo Hrvatske u njegovom slučaju ‘prekršilo sve moguće zakone’.

Mamić je naveo da iz Sarajeva putuje u Međugorje, a pozvao je novinare da pozovu hrvatskog ministra pravde i da ga pitaju da li zamenik šefa USKOK-a Sven Mišković ima položen pravosudni ispit.

– On je neovlašteni tužilac. Ako Dinamo kaže mi nismo oštećeni, mi smo ponosni na rad uprave i gospodina Mamića, privatna pravna osoba kaže da ne traži oštećenje. Ja sam deo nekog projekta koji niko od nas, pa ni ja, ne možemo dokučiti – ocenio je on.

Pred Sudom BiH danas je održano ročište na kojem je Mamićeva odbrana izjavila da on ne želi da bude izručen Hrvatskoj, pošto ima državljanstvo BiH.

Mamić je u Hrvatskoj nepravosnažno osudjen da je za 15,5 miliona evra oštetio fudbalski klub Dinamo, a državu za više 1,6 miliona evra zbog utaje poreza.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter