0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

VLADIMIR STOJKOVIĆ: Ne treba nam pritisak, bolje je i 0:0 nego da nesrećno izgubimo (FOTO)

Objavljeno: 14.06.18 u 11:36

Danas i zvanično počinje Svetsko prvenstvo u Rusiji na kojem će naša selekcija prvu utakmicu igrati prekosutra.

Rival Srbiji na startu takmičenja biće selekcija Kostarike.

U Svetlogorsku je i danas trenirala selekcija Srbije koja se sprema za prvi meč, a održana je konferencija za štampu na kojoj su govorili Vladimir Stojković i Milan Rastavac.

– Ne sme da bude one tenzije i frke kako moramo da pobedimo. Kostarika je ozbiljan rival, ovakve utakmice su obično tvrde, ali nadam se najboljem. Ne treba srljati, ne treba se zaletati i ne treba da postoji pritisak da moramo da pobedimo po svaku cenu. Bolje i da se završi 0:0, nego da opet nesrećno izgubimo. Ne smemo da gubimo glavu nijednog trenutka, rekao je Stojković na konferenciji za medije, a potom se osvrnuo na saradnju sa defanzivcima:

– Mislim da imamo dobru zadnju liniju i raduje me naša igra u poslednjoj utakmici.

FOTO: STARSPORT

Jedan od pomoćnika Mladena Krstajića je i Milan Rastavac koji je imao zadatak da uoči sve nedostatke ekipe Kostarike koja je prvi rival Srbiji na Mondijalu.

– Kostarika je tim koji ima dobru gustinu u sredini terena i svi slobodni prostori su, najviše i najčešće, po bočnim pozicijama. Igraju agresivno, pokušavaju da oduzmu loptu i to što bliže protivničkom golu, kazao je Rastavac.

Rastavac se osvrnuo i na neka prethodna učešća Srbije na Svetskim prvenstvima.

– Znali smo da sebi budemo najveći protivnik. Zato smo sada najviše fokusirani na sebe, našu igru. Mi smo sebi najbitniji i naš takmičarski ambijent unutar tima jeste da mi pokažemo da smo takmičari u svakom minutu, svake utakmice. To je ono čemu težimo. Kvalitete i mane protivnika, naravno, uzimamo u obzir“, dodao je Rastavac.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter