0
Fudbal

SELEKTOR RUSIJE: Kakav stres? Bio sam opušten juče, opušten sam i danas

Objavljeno: 14.06.18 u 21:16

Selektor fubalske reprezentacije Rusije Stanislav Čerčešov rekao je da uoči današnje utakmice protiv Saudijske Arabije nije bio pod stresom, jer je verovao u svoje igrače da će ispuniti sve ciljeve, ali da će morati posebno da spremi svoj tim za drugi meč protiv Egipta.

– Juče sam bio opušten, a opušten sam i danas jer poznajem svoje igače. Zadovoljstvo je raditi s njima. Svaki trener zavisi od svojih igrača i pre svega zato sam opušten. Znao sam da će ispuniti naše ciljeve. Zašto bih bio pod stresom – rekao je Čerčešov posle utakmice.

Rusija je danas na otvaranju Svetsko prvenstva u Moskvi pobedila Saudijsku Arabiju sa 5:0 u prvom kolu Grupe A.

– Nekada su ovakve utakmice izvor radosti za navijače, nekada je to manje. Mi smo iskreni u ovome što radimo. Moram da pohvailm igrače, sve su uradili, odbranili su gol u svakoj situaciji, a s druge strane bili su opušteni u utakmici koja je nosila mnogo pritiska – rekao je selektor Rusije.

Domaćin Mundijala će u drugom kolu Grupe A igrati protiv Egipta 19. juna u Sankt Peterburgu.

– Utakmica protiv Egipta će biti u potpunosti drugačija, biće to drugi grad, drugi stadion. Moramo se pažljivo pripremati za tu utakmicu – zaključio je Čerčesov.

Dvostruski strelac za Rusiju i igrač utakmice Denis Čerišev rekao je da nije mogao da zamisli bolji početak Mundijala.

– Ovakav početak i ovakvu utakmicu nisam mogao da sanjam. Samim tim što sam bio u timu me je učinilo srećnim. Kako sam došao do drugog gola… Takve situacije vežbamo na treningu. Ostao sam uz Dzjubu, on ju je zakačio glavom, a ja samo je samo šutnuo u gol, nisam imao vremena da previše razmišljam u toj situaciji – rekao je Čerišev.

Selektor Saudijske Arabije Huan Antonio Pici nije očekivao ubedljiv poraz svog tima.

– Bila je ovo teška utakmica u kojoj smo pretpeli ubedljiv i neočekivan poraz. Rusija je dobro igrala danas, dok mi s druge strane nismo bili u dobrom ritmu. Ne mislim da su uradili nešto posebno i da su nas iznenadili, već da smo samo mi igrali loše. Moraćemo da promenimo našu strategiju. Moramo da zaboravimo ov što pre i da mislimo o sledećoj utakmici. Imam maksimalno poverenje u svoj tim – rekao je Pici.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter