0
Fudbal

MUSLINE, ‘DOBRO SI PROŠAO’: Španija dva dana pre prve utakmice na Mondijalu smenila selektora!

Objavljeno: 13.06.18 u 13:05

Haos vlada u taboru Španaca pred start Svetskog prvenstva u Rusiji gde se ‘crvena furija’ u ‘B’ grupi takmiči sa selekcijama Portugalije, Maroka i Irana.

Selekotr Španije nije više Hulen Lopetegi. Razlog je posao koji je dobio u Real Madridu. Ništa tu ne bi bilo čudno da takvu odluku nije doneo prvi čovek FS Španije Luis Rubaljes samo dva dana pre prve utakmice bivšeg šampiona sveta protiv Portugalije. Obrazloženje, to što je Lopetegi van znanja FS Španije pregovarao i sve dogovorio sa ‘kraljevskim klubom’.

– Hvala Lopetegiju za sve što je učinio za nas, jedan je od najzaslužnijih ljudi što smo se plasirali u Rusiju, ali smo bili primorani da ga smenimo. Ovo je jasna poruka svim zaposlenima u FS Španije da postoje pravila ponašanja koja moraju da se poštuju – rekao je Rubaljes.

Prvi čovek španskog fudbala je istakao da se ne oseća izdano, samo da neka pravila postoje.

– Ne osećam se izdanim. Problem je u tome što su se stvari razvijale bez znanja FS Španije. To ne možemo da ignorišemo. Lopetegi jeste profesionalac, međutim, neke forme morao je i sam da ispuni. Razumem da kad Real traži trenera želi samo najbolje, ali ovo ponašanje je užasno. Neću ništa više tim povodom da kažem. Ako je trener pod ugovorom sa Savezom ne može da vuče ovakve poteze. Saznao sam da ide u Madrid pet minuta pre zvanične objave. Zato smo bili primorani da mu damo otkaz – rekao je Rubaljes.

Hulen Lopetegi se još uvek nije oglasio, a ko će ga naslediti još uvek nije poznato. Neki tvrde selektor mlade reprezentacije Albert Salades, a drugi sportski direktor reprezentacije, legendarni, Fernando Jero.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter