0
Fudbal

HS MONDIJAL – ‘B’ GRUPA: Ronaldo VS Španija, iza ugla vreba neugodni Maroko (FOTO)

Objavljeno: 10.06.18 u 12:00

Veoma zanimljivo će biti u ‘B’ grupi na Svetskom prvenstvu, dve ekipe se izdvajaju kao favoriti, mada se ni ostali učesnici ne smeju potceniti.

Žreb za grupu ‘B’ na Mondijalu u Rusiji nije se posrećio pre svega Iranu, ali razloga za zadovoljstvo nemaju ni Španija i prvak Evrope Portugalija. Tu je jedna ‘nagazna mina’ – Maroko.

ŠPANIJA

Kao i uvek ‘crvena furija’ je jedan od glavnih kandidata za osvajanje ‘Boginje’. Ako se pogleda na papiru uz šampiona Evrope Portugaliju su prvi favorit za prolaz u nokat fazu. Španski reprezentativni fudbal je u krizi od 2014. godine i Svetskog prvenstva u Brazili, te je vreme za buđenje. Da je tako četa Hulena Lopetegija je dokazala kroz kvalfikacije gde su se pored velikog rivala Italije prošetali do turnira u Rusiji.

Španci za razliku od ostalih selekcija mogu da se podiče sa 23 zvezde u timu, ali ako nekoga moramo da izdvojimo neka to bude Dijego Košta. Čini se da će od naturalizovanog Španca mnogo toga zavisti u napadu kada je reč o ‘crvenoj furiji’.

FOTO: YouTube

Golmani: David De Hea (Mančester J), Kepa Arizabalaga (Atletik B), Pepe Rejna (Napoli). Odbrana: Dani Karvahal (Real M), Đerar Pike (Barselona), Načo (Real M), Alvaro Odriozola (Real Sosijedad), Sesar Aspilikueta (Čelsi), Serhio Ramos (Real M), Načo Monereal (Arsenal), Đordi Alba (Barselona). Sredina terena: Serhio Buskets (Barselona), Andres Inijesta (Visla Kobe), Saul (Atletiko M), Koke (Atletiko M), Tijago Alkantara (Bajern M), Lukas Vaskez (Real M), Marko Asensio (Real M), David Siva (Mančester S), Isko (Real M). Napad: Rodrigo (Valensija), Iago Aspas (Selta) i Dijego Košta (Atletiko M).

PORTUGALIJA

Napravili su senzaciju kada su pre dva leta u sred Francuske domaćinu oteli kontinentalnu krunu i to bez povređenog Kristijana Ronalda u timu. Od tada se na selekciju Fernanda Santoša gleda sasvim drugačije. Ipak, od ovog tima se nikad ne zna, mada čini se da ‘Boginja’ nije blizu. Nokaut faza jeste, a tamo je svašta moguće.

Mnogo toga će zavisti od raspoloženja vedete tima i najboljeg igrača sveta Kristijana Ronalda. Napadač Real Madrida je podigao formu, ali od finala Lige šampiona je više fokusiran na dešavanja van terena, nego na samom igralištu. To bi mogao da bude problem, i ne samo to, već i derbi na startu sa Španijom, ali i neugodni Maroko.

FOTO: YouTube

Golmani: Rui Patrisio (slobodan igrač), Entoni Lopes (Lion), Beto (Gocetepe). Odbrana: Bruno Alveš (Rendžers), Pepe (Bešiktaš), Rafael Guererio (Borusija D), Žoze Fonte (Dalijan Jifang), Ruben Dias (Benfika), Rikardo Pereira (Lester), Mario Rui (Napoli), Cedrik (Sautempton). Sredina terena: Manuel Fernandes (Lokomotiva M), Žoao Mutinjo (Monako), Žoao Mario (Inter), Bernardo Silva (Mančester siti), Viljam Karvaljo (Sporting L), Bruno Fernandes (Sporting L), Andre Silva (Lester). Napad: Kristijano Ronaldo (Real M), Andre Silva (Milan), Gonsalo Guedeš (Valensija), Gelson Martins (Sporting L) i Rikardo Kvarežma (Bešiktaš).

MAROKO

Pre godinu dana kada sam pisao najavu za košarkaški Eurobasket, Sloveniju sam označio kao moguću senzaciju iz senke, što se i dogodilo. Maroko će do ‘Boginje’ teško, ali… Nemojte da vas iznenadi ako četa Erve Renara izbaci iz grupe jednog od dva favorita Španiju i Portugaliju. Tehnički fenomenalno potkovan tim, uverili smo se kada su lagano savladali našu reprezentaciju u prijateljskom meču u Torinu. ‘Lavovi’ imaju oštre zube, protivnici moraju da paze da ih ne ujedu.

Afrikanci imaju sjajan tim, tu su Mbrak Busafa, Nordin Amarbat, Aziz Buhaduz, Mehdi Bentija, ali je prva vedeta tima svakako Hakim Zijeh. Vezista Ajaksa je mozak ove ekipe i on ako bude raspoložen za igru Špancima i Portugalcima neće biti lako, Iran je tu autsjader.

Golmani: Jasine Bunu (Đirona), Munir Mohamed (Numansija), Ahmed Reda Tanjauti (Tanger). Odbrana: Ahraf Hakimi (Real M), Hamza Mendil (Lil), Manuel Da Košta (Bašakšehir), Mehdi Benatija (Juventus), Romain Sais (Vulvs), Nabil Dirar (Fenerbahče). Sredina terena: Hakim Zijeh (Ajaks), Karim El Ahmadi (Fejnord), Junes Belhanda (Galatasaraj), Fajsal Fajr (Hetafe), Mbrak Busafa (Al Džazira), Jusef Ait Benaser (Kaen), Nordin Amrabat (Leganjes), Amine Harit (Šalke), Mehdi Karsela-Gonzalez (Standard), Sofjan Amrabat (Fejnord). Napad: Ajub El Kabi (RS Berkane), Kalid Butaib (Malatija), Aziz Buaduz (St. Pauli) i Jusef En Nesiri (Malaga).

IRAN

Možda i najbolja i najstandradnija azijska selekcija na Svetskim prvenstvima, ali njihov domet se tu završava. Iran nije spreman za prolazak grupe, pogotovo ako se u njoj nalaze selekcije poput Španije, Portugalije i Maroka. Sigurno da se predati neće, igraće svoju igru, čvrsto u odbrani, a u napadu šta urade.

Prva zvezda tima je mladi napadač Sardar Azmun (23) koji je odigrao 33 utakmice za Iran i postigaoi je 23 gola. Imaće podršku od Karima Ansrifarda i Musada Šojaeija.

FOTO: Iran TV

Golmani: Alireza Beiravand (Persepolis), Mohamed Mazaheri (ZobAhan), Amir Amir Abedžadeh (Maritimo). Odbrana: Ružbeh Češmi (Esteghlal), Milad Mohamadi (Akhmat), Morteza Puralganji (Al Sad), Mohamad Reza Čazadeh (Padideh), Pejman Montazeri (Esteghlal), Majid Hoseini (Esteghlal), Ramin Rezain (Ostende). Sredina terena: Mehdi Torabi (Saipa), Ehsan Hajsafi (olimpijakos), Seid Ezatolahi (Amkar), Musad Šojaei (AEK A), Omid Ebrahimi (Esteghlal), Vahid Amiri (Persepolis), Saman Godos (Esterlunds), Alireza Jahanbakš (AZ), Aškan Dejagaš (Notingem Forest). Napad: Karim Ansarifard (Olimpijakos), Reza Gohanejhad (Herenven), Mehdi Taremi (Al Garafa) i Sardar Azmun (Rubin).

RASPORED ‘B’ GRUPE

Prvo kolo – 15. jun: Maroko – Iran 17 časova, Španija – Portugalija 20 časova.
Drugo kolo – 20. jun: Portugalija – Maroko 14 časova, Španija – Iran 20 časova.
Treće kolo – 25. jun: Iran – Portugalija 20 časova, Španija – Maroko 20 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter