0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

TOP NAJPLAĆENIJI SELEKTORI MONDIJALA: Krstajić pri dnu…

Objavljeno: 09.06.18 u 16:00

Španska ‘Marka’ otkrila je plate selektora pred start prvenstva sveta u Rusiji, Mladen Krstajić pri samom dnu.

Sitno se broji do starta Svetskog prvenstva u Rusiji. Zbog toga se mnogi mediji uveliko bave statistikom, a ‘Marka’ je napravila istraživanje ko je najplaćeniji selektor na predstojećem Mondijalu u Rusiji.

Na prvom mestu je šef stručnog štaba branioca titule Nemačke Joakim Lev sa godišnjom platom 3,85 miliona evra. Iza njega je Brazilac Tite sa platom 3,5 miliona evra, koliko otprilike ima Didje Dešan iz Francuske.

Sledi selektor Španije Hulen Lopetegi sa tri miliona evra, a zatim Stanislav Čerčesov, selektor domaćina Rusije, koji godišnje prihoduje 2,6 miliona evra. Fernando Santoš, koji predvodi Portugal, ima godišnju zaradu od 2,25 miliona evra, a selektori Irana i Engleske, Karlos Keiroš i Garet Sautgejt zarađuju po dva miliona evra.

Listu top 10 najplaćenijih zaokružuju Horhe Sampaoli, selektor Argentine, sa 1,8 miliona evra i Oskar Tabarez, koji kao predvodnik Urugvaja sa klupe inkasira godišnje 1,7 miliona evra.

Na kraju liste nalaze se selektori Poljske, Srbije, Kostarike i Paname koji zarađuju oko 400 hiljada evra. Tako je Mladen Krstajić jedan od najslabije plaćenih selektora na SP.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter