0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

TADIĆ: Bane je najveća ‘varalica’, nerviraće me VAR! OBRADOVIĆ: Zna se ko izvodi penale, a ko slobodnjake…

Objavljeno: 08.06.18 u 12:06

Na današnjoj konferenciji za štampu pred medije izašli su Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić i pomoćnik selektora Milan Obradović.

(Od izveštača HotSporta iz Austrije)

Dok se priča o Sergeju Milinković-Saviću, Aleksandru Mitroviću, Nemanji Matiću, Banetu Ivanoviću… Činjenice stoje da je najzaslužniji za plasman Srbije na Svetsko prvenstvo Dušan Tadić, koji je učestvovao u gotovo svakom golu Srbije u kvalifikacijama, bilo asistencijama ili golovima.

– Mi smo napravili pravi potez što smo došli ovde. Imamo mir i tišinu i dobre uslove za rad. Sve ostalo je u najboljem redu, izolovani smo i pripremamo se najbolje moguće za Svetsko prvenstvo – počinje priču Tadić o uslovima u Austriji.

Nije želeo puno da priča o utakmici protiv Čilea.

– Čile je kombinovan, nije merodavno da se komentariše, bilo je novih igrača, sad od Bolivije moramo da krenemo i pripremimo se za Kostariku, da pristup bude maksimalan.

Osvrnuo se Tadić i na lopte.

– Lopte su dosta lagane, kada ih pipneš one lete. Biće golmanima jako teško da ih brane, ali meni odgovaraju.

O VAR tehnologiji…

Nerviracu se ako bude dugih prekida, to u Engleskoj nisam imao, tamo se nekada igra i po 30 minuta bez prekida, pa se i zaboravi ko je kada simulirao ili napravio neki prekršaj.

Vezista Sautemptona bio je možda i najraspoloženiji pred srpskom ekspedicijom novinara u Bad Valtersdorfu, toliko da je čak otkrio kako reprezentativci provode vreme i ispričao nekoliko anegdota.

– Igramo NBA na Soniju, društvene igre, svi hoće da pobede, niko ne voli da izgubi. Kada igramo NBA, najčešće biram Klivlend, a Mitar je Golden Stejt, ali nam se pokvario kabl, baš kada sam vodio dva razlike – ispričao je Duća uz osmeh svih u konferencijskoj sali i dodao:

– Ne mogu da vam kažem ko je najbolji, ali mogu da vam kažem ko najviše vara. Najviše vara Bane, ne možeš da ga pobediš. Vara na kockicama, to je neverovatno. On baci sto puta, pa kad baci šest, kao to je to – podigao je Tadić atmosferu na viši nivo.

O rivalima iz grupe E na Mundijalu ima spreman odgovor. Favoriti za trofej, po njemu su Brazil, Španija i Nemačka.

– Znamo dosta stvari. Juče smo gledali Kostariku, dosta ih je teško probiti, organizovani su, uigrani, znaju ko šta radi na terenu. Moraćemo da imamo jako dobar protok lopte da bismo ih kaznili i napravili višak. Imaju dosta kvalitetnih igrača. Švajcarci su kao Austrija, dosta kvalitetni i dosta trče i mislim da će to biti presudna utakmica za nas. O Brazilu ne bih trošio reči, svi znaju ko je to – podvukao je Tadić.

FOTO: STARSPORT

U senci Sergeja Milinković-Savića i Dušana Tadića pred novinarima je bio i pomoćnik selektora Krstajića, Milan Obradović.

– Gledali smo sinoć Kostariku i generalno, ništa nas nije iznenadilo oko Kostarike, odmarali su i oni igrače, čvrsti su i i organizovani. Spremamo se za njih, ništa novo nisu pokazali, nisu nas iznenadili. Imamo dva skauta, počinje Obradović.

Oko minutaže i odmora igrača, kao i da li ima povreda, Obradović je poručio da su svi spremni i da je to najvažnije.

– Sigurno ćemo odmoriti, svi će dobiti određenu minutažu. Izuzetno su radili momci, moram da ih pohvalim za odnos na treningu, posle ovako duge sezone da je produžimo još. Teren je bio teži i mekši, pa su imali dodatno opterećenje. Svi su zdravi, to treba da se kaže. Nastavili su da radimo, od juče smo krenuli da smanjujemo, i sutra ćemo da smanjujemo. Spreman je Bane da igra sutra i igraće.

Na kraju je poručio da se jako dobro zna ko će izvoditi penale, a kada se radi o slobodnim udarcima, tu je naveo nekoliko igrača koji bi ozbiljno mogli da ugroze protivnički gol.

Kolarov, Tadić, Sergej, Milivojević, Ljajić – sve su to igrači koji mogu da postignu gol. Nisam rekao da su svi starteri, ali jesam da su kandidati za izvođenje slobodnih udaraca – zaključio je Obradović.

Iz Bad Valtersdorfa – Stefan Smuđa

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter