1
Fudbal

FOTO: YouTube/Printscreen

ENGLEZI NASTAVLJAJU DA BLATE RUSE: Vređaće me kao u Srbiji!

Objavljeno: 06.06.18 u 18:53

‘Kampanja’ Engleza protiv Mundijala u Rusiji se nastavlja, a sada se oglasio tamnoputi reprezentativac Engleske, Deni Rouz.

Nova tema u ‘ostrvskim’ medijima je rasizam. Englezi upozoravaju svoje igrače da bi mogli da se suoče sa tim tokom Mundijala u Rusiji, a na tu temu govorio je Deni Rouz, momak koji je rasno vređan u Kruševcu na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

– Ako budem vređan na rasnoj osnovi tamo ništa neću moći da promenim. Tako ne bi smelo da bude, ali ja ne mogu da utičem na to – rekao je levi bek Totenhema, a onda dramatizovao situaciju:

– Rekao sam mojoj porodici da ne putuje u Rusiju zbog rasizma i svega ostalog što se može dogoditi. Moj otac je uznemiren. Možda više nikada neće imati priliku da me gleda na Svetskom prvenstvu. To je tužno. Nekako je Rusija dobila organizaciju Mundijala i mi tu ne možemo ništa da učinimo.

Deni Rouz je rekao da nikada neće zaboraviti Srbiju i Kruševac kada je vređan na rasnoj osnovi, a kako kaže niko ga nije zaštitio.

– Nemam poverenja u pravni sistem, pa nisam dozvolio da to utiče na mene. Nisma dobio podršku nakon Srbije. Nisam imao konverzaciju izvan Engleske. Na kraju sam dobio suspenziju od jedne utakmice. Jednostavno, tako je kako je – zaključio je Rouz.

I tako su Englezi po ko zna koji put umešali politiku u sportu, naravno kažnjeni biti neće…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter