1
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

NIŠLIJE DOBILE NOVOG TRENERA: Lalatović predstavljen na Čairu

Objavljeno: 04.06.18 u 17:46

Fudbalski klub Radnički dobio je novog šefa stručnog štaba, šestog u proteklih godinu dana. Dragana Antića zamenio je Nenad Lalatović.

Pres sala na stadionu Čair bila je mala da primi sve zainteresovane novinare, što je pokazatelj da će novi trener Nišlija biti pod budnim okom navijača, ali i medijske javnosti na jugu Srbije.

– Pripala mi je velika čast da postanem trener jednog ovako velikog kluba sa velikom tradicijom. Do sada sam trenirao klubove sličnog renomea, tako da ovo za mene nije ništa novo i nemam nikakav strah. Niš kao grad i Radnički kao klub apsolutno zaslužuju da igraju kvalifikacije za Ligu Evrope i taj posao neće biti nimalo lak. Međutim, ja sam na to navikao, gde god da sam otišao bilo je teško Dok god budem trener Radničkog ja ću za ovaj klub davati poslednji atom snage. Znam šta se ovde zahteva od mene, znam da će sve oči biti uprte u mene. Spreman sam i za kritike, rekao je Lalatović na početku konferencije za medije.

Sa druge strane, igrači će morati da se prilagode njegovom sistemu rada koji, kako kaže, nije nimalo lak i zahteva maksimalnu fizičku pripremljenost. Naveo je da igrače očekuju teške pripreme za novu sezonu, ali da će one kasnije sigurno doneti nešto dobro po klub.

Što se tiče stručnog štaba za sada će od aktuelnih trenera sigurno ostati Miroslav Stanković, trener golmana.

– Sa mnom će raditi moji dugogodišnji saradnici Vidak Bratić i Dragan Šarac. Što se tiče ljudi koji su sada u klubu nemam ništa protiv da tu i ostanu. Apsolutno sa mnom može da radi ko hoće, ističe Lalatović.

Jedno od pitanja novinara odnosilo se na podršku navijača, a Lalatović je imao spreman odgovor.

– Istu situaciju sam imao kada sam dolazio u Vojvodinu. U početku me nisu voleli, ali kasnije kada su me upoznali kao trenera ceo stadion mi je skandirao „Lale majstore“. Ne očekujem da će tako biti i ovde, niti to tražim. Neka navijači sami odluče na osnovu mog odnosa prema ekipi i klubu. Na njima je da vide da li ja zaslužujem njihovu podršku a ja sam siguran da ću je zaslužiti. Mišljenja su tu da se menjaju, kaže Lalatović.

O istoriji sa navijačima u Nišu 

„Nikad nisam ni znao zašto je došlo do tolike netrpeljivosti, ali čini mi se da datira iz perioda kada sam bio trener Voždovca i stao na stranu Stefana Babovića, nakon njegovog gesta ka publici. To ću uvek raditi, pa i sada kada sam u Radničkom. Možda sam ih isprovocirao nečim što sam u afektu rekao, ali mislim da nikada nisam uvredio nijednog navijača Radničkog. Izvinjavam se svima koje sam ikada uvredio, zaključaj je Lalatovića.

0
0

1 Komentara

  1. Ti bre,da nesto znas i vredis,ne bi sedeo u sjebanom srpskom fudbalu nego bi trenirao neki normalan klub po Evropi,Svetu!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter