Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela sa velikim zadovoljstvom posmatrao je omladince i kadete Crvene zvezde kako kompletiraju rezultatski izvanrednu sezonu Crvene zvezde.

Kompletan sistem Crvene zvezde dobio je 2. juna priznanje i nagradu za uloženi trud.

To je zaista bio lep dan za Crvenu zvezdu, na najbolji način smo dobili potvrdu dobrog i sistemskog rada u našoj omladinskoj školi. Želeo bih da čestitam direktoru Draganu Mladenoviću, kao i trenerima, Milanu Lešnjaku u Nikoli Puači na odličnom radu sa mladim fudbalerima. Takođe, treba pohvaliti rad direktora kluba Zvezdana Terzića koji je uspeo da u svim kategorijama podigne klub na najviši mogući nivo. Sve mlađe kategorije su potvrdile da je pred njima lepa budućnost — rekao je Mrkela, i dodao:


Crvena zvezda je poznata kao klub koji je promovisao iz svoje škole veliki broj kvalitetnih mladih igrača. Kako za prvi tim, tako i za reprezentaciju, odnosno kasnije i za velike klubove u svetu. Ovi rezultati su svakao pokazatelj da ćemo i u budućnosti imati čime da se ponosimo, i da će Zvezdin prvi tim uvek imati značajna pojačanja i iz sopstvenih redova, redova omladinske škole.

Pored mlađih selekcija Crvene zvezde, i Grafičar je od trenutka kada je pojačan sedmoricom Zvezdinih omladinaca počeo da beleži još bolje rezultate.

Grafičar nije zamišljan kao naša filijala koja treba da se bori za rezultat i promociju u viši rang. To treba da dođe kao posledica dobrog rada, a Grafičar je zamišljen kao filijala u kojoj će igrači koji su nesumnjivo talentovani, a nemaju iskustva, što brže prilagoditi igri u seniorskom fudbalu. Pratio sam naše omladince u Grafičaru na dosta utakmica, kada god mi se obaveze nisu preklapale, i mislim da je ova polusezona bila značajna i da su svi naši fudbaleri napredovali, što nam je bio i glavni cilj — podvukao je Mrkela.

Omladinci će naredne sezone igrati Ligu šampiona.

Tek treba da sednemo naredne nedelje i usaglasimo plan. Čekali smo rasplet borbe za titulu, a sada kada smo je osvojili, uslediće sastanci na kojima ćemo usaglasiti strategiju, videćemo koji će igrači iz omladinskog pogona preći u Grafičar, koji će ostati u omladincima, a koji će eventualno u prvi tim na pripreme sa seniorskom ekipom — rekao je Mrkela.