0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

UROŠ SPAJIĆ: Niko nam nije poklonio Mundijal, verovao sam da ću biti na spisku

Objavljeno: 02.06.18 u 13:35

Defanzivac Srbije Uroš Spajić rekao je pred polazak na pripreme reprezentacije u Austriju je rekao da će ‘orlovi’ biti spremni za start Mondijala u Rusiji i meč protiv Kostarike.

Spajić je preživeo jučerašnje skraćivanje spiska Mladena Krstajića i biće jedna od uzdanica selektora kada se radi o poziciji štopera.

– Očekivao sam poziv. Igrao sam standardno, a prethodna okupljanja sam propustio jer su me omelet povrede. Svakom igraču na spisku je cilj da se nadje na Svetskom prvenstvu. Radio sam ono što je bilo do mene – borio se, radio i igrao. Selektor je to video i spletom okolnosti me pozvao. Daću sve od sebe da tu i ostanem.

Odbrana će biti oslabljena. Matija Nastasić otpao je zbog povrede, a Branislav Ivanović biće u Rusiji, mada trenutno nije na 100 posto spremnosti.

– Mislim da će Bane biti spreman 100%. Svi znamo Baneta, on je tu uvek. Nažalost, Nastasić je dao sve od sebe, ali povreda nije bila laka – istakao je Spajić.

FOTO: STARSPORT

Zadovoljan je atmosferom u nacionalnom timu.

– Pripreme su protekle super, atmosfera je odlična. Treniralo se dobro i intenzivno. Mislim da do sada sve ide kako treba. Idemo na pripreme da odradimo te dve utakmice kako valja i uveliko se spremamo za Rusiju – rekao je Spajić.

Za sada ne oseća tenziju pred Svetsko prvenstvo.

– Sada je zatišje pred buru, prava tenzija će biti tek kada odemo u Rusiju. Atmosfera je sjajna, momci su super i za sada sve ide dobro. Kao i svakom fudbaleru – odlazak na Svetsko prvenstvo je kruna karijere. To je velika stvar i ponosan sam što sam deo reprezentacije. Svaki od nas tako razmišlja, što nam je dodatni motiv da napravimo nešto tamo.

– Imamo relativno dobar raspored. Ekipa je jaka, kao i svaka – na Svetskom prvenstvu nema slabih ekipa. Prvi duel sa Kostarikom će biti dosta važan. Ukoliko pobedimo, možemo reći da ćemo se 50% boriti za drugo mesto. Švajcarska je veoma snažna, a Brazil svi znamo, ne treba nešto da se komentariše. Međutim, i mi imamo kvalitet. Niko nam nije poklonio Mundijal. U najmanju ruku će biti neizvesno – poručio je Uroš Spajić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter